Baltieši izstrādājuši sēņu gidu viedtelefoniem un planšetdatoriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvieša un igauņa dibinātais Vācijas multimediju uzņēmums «Alphablind» nācis klajā ar sēņu gida aplikāciju «Mushrooms Pro» viedtelefoniem un planšetdatoram «iPad», kur sēņu nosaukumi pieejami arī latviešu valodā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Alphablind» līdzīpašnieks un tehniskas direktors Kristaps Zeibarts.

Telefonsarunā no Berlīnes Zeibarts teica, ka sēņu atpazīšanas un informācijas programma darbojas angļu un vācu valodā. Tā iekļaujas kompānijas «Nature Mobile» aplikāciju sērijā, kurā jau kādu laiku ir pieejamas aplikācijas putnu un augu atpazīšanai.

Rīks ar informāciju un attēliem «Birds Pro» atzīts par vienu no 2011.gada labākajām savas kategorijas aplikācijām «Apple» interneta veikala «App Store» oficiālajā godalgošanas programmā «App Store Rewind». Līdzīgu godalgu saņēmusi arī «Nature Mobile» sērijas aplikācija «Wild Berries & Herbs», kas palīdz atpazīt un iepazīt ogas un augus.

Vācu «Pilzfuhrer Pro» un angļu «Mushrooms Pro» versijas jau piedāvātas tirgū jūnija vidū, to saiknes ar Latviju pamanīja Latvijas portāls «iPods.lv», kas apraksta «Apple» produktus un risinājumus. Sēņu aplikācija ir pieejama arī ierīcēm ar «Android» operētājsistēmu, teica Zeibarts.

Kā stāstīja Zeibarts, «Alphablind» dibināta pirms pieciem gadiem kā multimediju reklāmas aģentūra un studija. Kompāniju Zeibarts dibinājis pēc multimediju maģistratūras studijām Ķīles universitāte kopā ar studiju biedru igauni Kristo Kampusu.

Sākotnēji «Alphablind» darbojies ar video un multimediju reklāmas, mārketinga un mācību materiālu sagatavošanu klientiem Vācijā, bet ar laiku sācis attīstīt mobilās aplikācijas un citu programmatūru, tostarp spēles. Pirms studijām Vācijā «Alphablind» līdzīpašnieks beidzis Latvijas Universitātes Datorzinātnes fakultāti, tādēļ viņam programmēšana nav bijusi sveša.

«Alphablind» strādā septiņi cilvēki - latvietis Zeibarts, igaunis Kampus, kā arī pieci vācieši. Uzņēmuma birojs atrodas Berlīnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu