Bezmaksas pienu saņems arī 5.-9.klases skolēni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bez maksas 250 mililitrus piena katru dienu nākamajā mācību gadā saņems ne tikai jaunāko klašu, bet arī 5.-9.klases skolēni.

Līdz šim noteikumos bija noteikts, ka valsts līdzfinansējumu atbalsta pretendents var saņemt par piena piegādi pirmsskolas un 1.-4.klases skolēniem, tādējādi nodrošinot iespēju tiem saņemt bezmaksas glāzi piena katru dienu. Savukārt par piena un piena produktu piegādi pārējiem izglītības iestāžu audzēkņiem atbalsta pretendents saņem tikai Eiropas Savienības (ES) noteikto atbalsta likmi 0,1815 eiro jeb apmēram 0,13 lati par litru. Līdz ar to šiem skolēniem piens programmas ietvaros bija pieejams, tomēr nevis par velti, bet par pazeminātu cenu.

Noteikumu grozījumu mērķis ir ne tikai palielināt programmas «Skolas piens» programmā iesaistīto izglītības iestāžu un skolēnu skaitu, bet arī veicināt piena patēriņu skolēnu starpā kā pareiza un veselīga uztura tradīciju.

Pēc Lauku atbalsta dienesta (LAD) informācijas, laikā līdz 2012.gada 25.maijam atbalsta programmā piedalījās 59 600 skolēni 555 izglītības iestādēs un 84 atbalsta pretendenti jeb produkcijas piegādātāji. Vispārējās izglītības iestāžu 5.-9.klasē, pēc Izglītības un zinātnes ministrijas informācijas, 2011./2012.mācību gadā Latvijā mācījās 91 963 izglītojamie.

Grozījumi noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā laikrakstā «Latvijas Vēstnesis».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu