«Latvijas autoceļu uzturētājs» ir sācis grantēto ceļu uzturēšanas darbus Latgales reģionā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» Latgalē ir uzsācis grantētā seguma valsts reģionālo autoceļu sakārtošanas darbus gandrīz 50 km garumā, kas šī līguma ietvaros tiks pabeigti līdz šīs vasaras beigām. Kopumā tiks sakārtoti 8 valsts vietējo grantēto autoceļu posmi Latgalē, kur ceļa seguma kvalitātes uzlabošana līdz šim bijusi visvairāk nepieciešama.

Lielākais ceļu uzturēšanas darbu apjoms notiek Rēzeknes, Ludzas un Ciblas novados, un šo ceļu sakārtošana jau ir sākusies un tiks pabeigta augusta beigās. Autoceļu grants ceļu seguma uzturēšanas darbi tiek veikti saskaņā ar autoceļu pārvaldītāja VAS «Latvijas Valsts ceļi» pasūtījumu 2012. gada vasaras sezonai. AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» kompleksos autoceļu uzturēšanas darbus veic visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgas pilsētu.

Lai uzlabotu ceļa seguma kvalitāti, grantētā ceļa seguma uzturēšanas darbu ietvaros tiek veikta divkārtu virsmas apstrāde, kuras laikā uz autoceļa virsmas tiek ieklāta secīgi pirmā saistvielas kārta un pirmā šķembu frakcijas kārta, kurai seko otrā saistvielas kārta un otrā šķembu frakcijas kārta ar mazāka izmēra šķembām. Tādējādi, veicot grantēto autoceļu virsmas apstrādes darbus, būtiski tiek samazināts putekļu daudzums, uzlabojot arī autoceļa tuvumā dzīvojošo cilvēku dzīves kvalitāti. Tiek paaugstināta ceļa segas noturība pret autotransporta un atmosfēras iedarbību, uzlabots virsmas raupjums un saķeres koeficients, nodrošinot ceļu ekspluatācijai atbilstošus apstākļus.

Īsumā par LAU: AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» visā valsts teritorijā, izņemot Rīgas pilsētu, veic valsts autoceļu kompleksos uzturēšanas darbus, kā arī būvmateriālu – dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts ražošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu