VID izņem 30 tonnas nezināmas izcelsmes garneļu, kas, iespējams, nozagtas Vācijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde (FPP) kādā Rīgas saldētavā izņēmusi 30 tonnu garneļu bez pavaddokumentiem un uzsākusi kriminālprocesu par noziedzīgajiem nodarījumiem tautsaimniecībā , portālu «Apollo» informēja VID.

Iespējams, policistiem izdevies atrast garneles, kuras jūlija vidū tika nozagtas Vācijas pilsētā Brēmerhāfenē un par kurām izsludināta atlīdzība līdz 20 000 eiro (14 000 latu).

<em><strong>Uzdodoties par Latvijas firmas pārstāvjiem, Vācijā nozog garneles</strong></em>

Piektdien, 27. jūlijā VID) Finanšu policijas pārvaldes amatpersonas, veicot pārbaudes pasākumus kādā no Rīgas saldētavām, konstatēja, ka saldētavā atrodas 65 paletes (aptuveni 30 000 kilogramu) saldētu garneļu bez pavaddokumentiem.

Marķējums uz preces norāda, ka saldēto garneļu izcelsme ir Vjetnama, bet izplatītājs, saskaņā ar norādīto informāciju uz preces, kāds Šveices uzņēmums. Saldētavas telpu īpašnieki nevarēja VID FPP darbiniekiem uzrādīt preces dokumentus, kas apliecina preces izcelsmi un kvalitāti.

Saskaņā ar saldētavas īpašnieku noslēgto īres līgumu, krava pieder Igaunijas uzņēmumam, taču Igaunijas uzņēmuma pārstāvis nav uzrādījis nekādus īpašuma apliecinošus dokumentus.

Sākotnējā izmeklēšanas informācija liecina, ka garneles bija paredzētas izplatīšanai ārpus Eiropas Savienības, taču FPP pieļauj iespēju, ka preci faktiski bija plānots izplatīt Latvijā. Preces cena bija norādīta eiro, un minētās kravas vērtība ir aptuveni 200 000 eiro.

Ņemot vērā minēto, VID Finanšu policijas pārvaldē šodien tika uzsākts kriminālprocess par noziedzīgajiem nodarījumiem tautsaimniecībā.

Minētā prece ir izņemta un pieņemts lēmums par tās nodošanu glabāšanā LR Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu