Centrāltirgū mellenēm un gailenēm zemas cenas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens

Patlaban gailenes Rīgas Centrāltirgū var nopirkt par zemāku cenu nekā pērn, konstatēja biznesa portāls "Nozare.lv".

Gaileņu cena patlaban tirgū svārstās no 2,50 latiem līdz 2,70 latiem par kilogramu, biznesa portālam ''Nozare.lv'' norādīja Centrāltirgus pārstāvis Ivars Jakovels. Pērn aptuveni šajā pašā laika periodā gailenes varēja nopirkt par 3-3,20 latiem par kilogramu jeb 1,80 latiem par litru. Zemāku gaileņu cenu šogad tirgotāji skaidro ar labvēlīgiem laika apstākļiem sēņu augšanai.

Tiesa, šī gada jūnija sākumā gaileņu cena Centrāltirgū bija desmit lati par vienu kilogramu.

Nedaudz sarukusi ir arī Centrāltirgū nopērkamo meža melleņu cena. Patlaban tās var iegādāties par 1,60 latiem par vienu litru vai trīs latiem par kilogramu. Savukārt pērn aptuveni šajā pašā laika periodā jau pēdējās mellenes tirgoja par 3,50 latiem par kilogramu.

Meža aveņu cena sarukusi par 20 santīmiem, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn. Patlaban aveņu cena bija viens lats par aptuveni 250 gramu tilpuma trauciņu jeb aptuveni četri lati par kilogramu. Pērn šajā pašā laika periodā aveņu cena bija 1,20 lati par 250 gramu iepakojumu jeb aptuveni 4,80 lati par kilogramu.

Tāpat Centrāltirgū ir iespējams iegādāties meža zemenes, kuru cena patlaban ir viens lats par aptuveni 100 līdz 150 gramu tilpuma glāzīti jeb aptuveni desmit līdz 15 lati par vienu litru.

Citu meža velšu patlaban Centrāltirgū nav, sacīja Jakovels. Viņš arī atzīmēja, ka cenu un piedāvājuma klāsts dabas veltēm tirgū mēdz mainīties pa stundām, ne vien pa dienām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu