Samoilovam/Sorokinam smags zaudējums pret amerikāņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā šodien D apakšgrupas pēdējā mačā neveiksmi cieta Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins.

Turnīrā ar 16. numuru izliktais Latvijas pāris ar 0-2 (10:21 un 16:21) amerikāņiem Džeikobam Gibam/Šonam Rozentālam (4.).

Jau no pirmajām izspēlēm vadībā izvirzījās ASV duets, kas seta vidū ieguva četru punktu pārsvaru (9:5, 12:8), bet turpinājumā Samoilovs/Sorokins pārāk bieži kļūdījās, lai spētu lauzt seta gaitu, tādejādi Latvijas pārim nācās samierināties ar pamatīgu zaudējumu.

Arī otrā seta sākumā Gibs/Rozantāls ielika pamatus uzvarai, izvirzoties vadībā ar 8:3. Lai gan seta vidū Samoilovam/Sorokinam izdevās "pievilkt" līdz 12:14 un 13:15, tomēr atspēlēties un izglābt maču Latvijas pāris nespēja.

Dienas pirmajā spēlē Polijas duets Gžegožs Fijaleks/Mariušs Prudels (9.) ar 2-0 (21:19 un 21:13) pārspēja DĀR bīčvolejbolistus Grantu Goldšmitu/Frīdomu Šiju (21.).

Tādejādi trim pāriem šajā apakšgrupā ir pa divām uzvarām trīs spēlēs, bet pēc mazajiem punktiem Samoilovs/Sorokins ir trešajā vietā. Tomēr Latvijas duetam ir ļoti labas izredzes būt starp diviem labākajiem trešo vietu ieguvējiem, kas automātiski kvalificēsies astotdaļfinālam. Ja tā nenotiks, tad Samoilovs/Sorokins par vietu astotdaļfinālā spēkosies papildus play-off mačā.

Atgādinām, ka pirmajā mačā Samoilovs/Sorokins sestdien ar 2-1 (12:21, 21:15 un 15:12) pieveica Fijaleku/Prudelu, bet otrajā spēlē pirmdien ar 2-0 (21:13 un 21:10) uzvarēja Goldšmidu/Šiju.

Otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš jau pirms pēdējās cīņas apakšgrupā ir garantējuši vismaz otro vietu apakšgrupā un dalību astotdaļfinālā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu