Klubā «Depo» koncertu sniegs rakstnieka Viļa Lācīša grupa «Pupociklu vasara»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien pēc apmēram desmit gadu pārtraukuma Rīgas klubā «Depo» būs klausāma rakstnieka Viļa Lācīša grupa «Pupociklu vasara», informēja kluba pārstāvis Guntis Vanags.

Pēc ilgāka laika grupai atkal pievienojies tās idejiskais tēvs Sniegs, kas plašākai publikai pazīstams kā bestsellera «Stroika ar skatu uz Londonu», kā arī romāna «Pamodināt Lāčplēsi» un «sviestroka» mikroromāna «Garais ceļš uz Hantimansijsku» autors Vilis Lācītis.

Kā stāsta Vanags, pēdējo reizi grupa kopā ar Sniegu «Depo» uzstājās pirms desmit gadiem. Koncerts palicis atmiņā ar to, ka Sniegs tā laikā publiski šķīrās no savas bārdas. Tāpat neesot zināms, kādā tēlā Sniegs uz skatuves kāps šoreiz, jo līdz šim savu rakstu darbu publicitātes pasākumos viņš ir parādījies tikai dažādās maskās - gan slavenajā lāča maskā, gan «sviestrokera» tēlā.

Bez Sniega uz skatuves varēs redzēt arī Ādžāriju Dzijiņu, kā arī Mr.Sensoru. Šoreiz gan pie bungām izpaliks Pēteris Helms, grupas «Aparāts» līderis, kuru aizstās kāds cits «Pupociklu vasaras» bijušais bundzinieks.

Pazīstamākās «Pupociklu vasaras» dziesmas ir «Ganiņš», «Ķieģeļu košļātājs», «Rasā izkapts labāk kož» un «Iek..ā sev dibenā». Savu spēlēšanas stilu mūziķi dēvē par «sviestroku».

Par sava koncerta iesildītājiem «Pupociklu vasara» uzaicinājusi vēl vienu līdzīga stila grupu - «KGJD».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu