Trešie Blūza svētki saviļņo klausītājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna uzņēmums

Divas emocijām piepildītas dienas Siguldā un 20 kolektīvi no ASV, Austrijas, Igaunijas, Itālijas, Latvijas, Lielbritānijas un Lietuvas - tādi bija šī gada Blūza svētki. Savas neilgās pastāvēšanas laikā Blūza svētki ir iemantojuši labu slavu arī kaimiņvalstīs, un šogad labas mūzikas cienītāju vidū bija manāmi viesi no Baltijas valstīm, kā arī Krievijas un Vācijas. Apmeklētāju vidū bija arī vairāki Eiropas blūza festivālu rīkotāji, portālu «Apollo» informēja Baiba Bože.

Blūza svētku ietvaros noslēdzās II Latvijas Blūza konkurss, kura uzvarētājs 2013.gadā pārstāvēs valsti Eiropas galvenajā blūza notikumā "European Blues Challenge" Tulūzā, Francijā. Starptautiska žūrija par uzvarētāju atzina Ginta Žilinska trio.

Saglabājot Blūza svētkos iedibinātu tradīciju, debitēja jauns starptautisks projekts Raphael Wressnig & Latvian Groove, kurš guva nedalītu publikas atzinību. Arī jaundibinātā kolektīva mūziķi ir apmierināti ar savu sniegumu un sadarbību. Jau pavisam drīz viņus varēs dzirdēt vēlreiz - Origo Summer Stage sezonas noslēguma koncertā 30. augustā, Rīgā, Stacijas laukumā.

"Šogad blūzs Siguldā pirmo reizi bija dzirdams divas dienas, - tas bija sava veida eksperiments, pēc kura tika secināts, ka nākamgad Siguldas pilsdrupu estrādē blūzs skanēs vienu dienu, uzsvaru liekot uz augstāku māksliniecisko līmeni un atbilstošu ārvalstu mūziķu piedalīšanos. Skaidrs ir viens - arī pašmāju blūzmeņu plejāde bez festivāla nepaliks", pārdomās dalās svētku organizētājs Normunds Kalniņš.

IV Blūza svētku datums jau ir zināms - 2013.gada 27.jūlijs, un tuvākajā laikā tiks uzsākta arī biļešu tirdzniecība.

Video: Raphael Wressnig & Latvian Groove un īpašais viesis - Gints Žilinskis

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu