Ja tiks lauzts līgums ar «Vitronic Baltica», uz ceļiem atgriezīsies policisti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

 Gadījumā, ja tiks lauzts līgums ar fotoradaru ieviesēju «Vitronic Baltica un Partneri», uzstādītie fotoradari no ceļiem tiks aizvākti, bet ātrumu uz ceļiem atkal kontrolēs policijas ekipāžas, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā «Labrīt, Latvija!» pauda Valsts policijas priekšnieka vietnieks Guntars Marķitāns.

«Ja notiek līguma laušana, tad esošie fotoradari no ceļiem tiks noņemti, jo tie ir konkrētās firmas īpašums. Tiks meklēti risinājumi. Policijas ekipāžām tiks dots uzdevums kontrolēt ceļu satiksmes ātrumu,» sacīja Marķitāns.

Viņš atgādināja, ka tie resursi, kas bija novirzīti ceļu satiksmes uzaudzībai līdz fotoradaru ieviešanai, bijuši lielāki, nekā tie ir šobrīd. Tagad tie pārorientēti uz citiem uzdevumiem - sabiedriskās kārtības uzturēšanai un reaģēšanai uz iedzīvotāju izsaukumiem.

Jau ziņots, ka Valsts policijas vadība ir izteikusies par plānu lauzt sadarbības līgumu ar privāto partneri «Vitronic Baltica un partneri», kas savlaicīgi nav spējis izpildīt līguma saistības uz Latvijas ceļiem uzstādīt 160 stacionāros fotoradarus.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) uzskata, ka vēl ir pāragri runāt, ka līgums ar «Vitronic» tiks lauzts, jo uzņēmumam ir dots laiks, lai sniegtu savus paskaidrojumus un priekšlikumus situācijas risināšanai. Kozlovskis atzina, ka nav šaubu, ka tuvāko nedēļu laikā uzņēmums līguma saistības nevar izpildīt, bet esot jāsaprot, vai tas vispār ir spējīgs tās jebkad izpildīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu