Polijā turpinās protesti pret Madonnas koncertu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Polijas katoļu un kara veterānu organizācijas turpina protestēt pret trešdien plānoto Madonnas koncertu, kas sakrīt ar Varšavas sacelšanās 68.gadadienu.Izskan aicinājumi biļešu īpašniekiem tomēr pārdomāt un koncertu boikotēt.

Kā ziņots, koncerta organizatori atteikušies mainīt tā datumu, taču piedāvājuši kompromisu, apsolot pirms Madonnas uzstāšanās, kas iecerēta Varšavas Nacionālajā stadionā, demonstrēt divarpus minūtes garu filmu par sacelšanās norisi.

Ik gadu 1.augustā plkst.17 tiek ieslēgtas sirēnas un Varšavas iedzīvotāji ievēro minūtes klusuma brīdi, lai pieminētu brīdi, kad 1944.gada 1.augustā poļu nacionālās pretošanās kustības bruņotās vienības jeb «Armia Krajowa» (burtiski - «Tēvzemes armija») Varšavā sāka sacelšanos pret nacistiskās Vācijas okupācijas spēkiem.

Katoļu organizācija «Krucjata Mlodych» («Jaunatnes krustakarš») izvērsusi interneta kampaņu, aicinot cilvēkus koncertu neapmeklēt. Akcijas rīkotāji apgalvo, ka aicinājumu «Neej skatīties Madonnu» jau parakstījuši vairāk nekā 50 000 cilvēku.

Organizācija rīko arī pret Madonnu vērstus dievkalpojumus un aizlūgumus ielās, bet Varšavā izvietotie plakāti, kas aicina uz koncertu, tiek apzīmēti ar «Armia Krajowa» simbolu.

Viņi dziedātāju kritizē arī par necieņas izrādīšanu katoļu ticībai, kā arī nosoda par pornogrāfijas un seksuālo noviržu propagandu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu