Pazūdot fotoradariem, policijas rīcībā ir arsenāls ātruma kontrolei

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja ar uzņēmumu «Vitronic Baltica un partneri» līgums par fotoradaru uzstādīšanu tiks lauzts un tas savas mērierīces no ceļiem aizvāks, Valsts policijas rīcībā joprojām ir arsenāls ātruma kontrolei – rokas radari, automašīnās iebūvētie radari un četri savulaik policijas iegādātie fotoradari.

Valsts policijas (VP) preses pārstāve Sintija Virse aģentūrai BNS pastāstīja, ka patlaban policijas rīcībā ātruma kontrolei ir aptuveni 300 rokas radaru, daļā trafarēto un netrafarēto automašīnu iebūvētie radari, kā arī pirms vairākiem gadiem Valsts policijas iegādātie četri pārvietojamie fotoradari.

Kopš «Vitronic Baltica un partneri» pērn sāka uzstādīt fotoradarus, Valsts policija savas mērierīces tik aktīvi neizmantoja kā agrāk un policistus novirzīja citiem uzdevumiem – patrulēšanai, konvojam un citiem darbiem.

Neskatoties uz uzņēmuma paziņojumu par tiesiskās aizsardzības procesu, uzņēmuma līdz šim uzstādītie fotoradari turpina darboties un fiksēt ātruma pārkāpumus. No citiem komentāriem, kas notiks, ja uzņēmuma fotoradari no ceļiem pazudīs, VP pagaidām atturas un norāda, ka līdz 22.augustam gaidīs uzņēmuma pamatojumu par līgumā paredzēto saistību neizpildi.

Jau ziņots, ka pašlaik uz Latvijas ceļiem pavisam kopā darbojas «Vitronic Baltica un partneri» 27 stacionārie un 30 pārvietojamie fotoradari. Tāpat no 2008.gada tiek izmantoti četri Valsts policijas iegādātie fotoradari.

Saskaņā ar noslēgto līgumu uzņēmumam kopumā jāuzstāda 160 stacionāro fotoradaru ietvari, no kuriem 100 būs ar mērierīci, bet atlikušie 60 – mulāžas.

«Vitronic Baltica un partneri» nonācis finansiālās grūtības, un tādēļ tam ierosināts tiesiskās aizsardzības process.

Saskaņā ar tiesas lēmumu «Vitronic Baltica un partneriem» divu mēnešu laikā ir jāizstrādā un ar kreditoriem jāsaskaņo tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns.

VP paziņojusi, ka šis fakts neaptur VP īstenoto līguma laušanas procedūru, atbilstoši kurai policija līdz 22.augustam gaida no «Vitronic Baltica un partneriem» pamatojumu par līgumā paredzēto saistību neizpildi.

Ja līgums ar «Vitronic Baltica un partneriem» tiks lauzts, tad uzņēmuma radari no ceļiem pazudīs, jo tas ir uzņēmuma īpašums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu