Aizvadīts karstākais TREK MTB Maratona posms

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fotoik.lv

29.jūlijā Cēsīs tika aizvadīts piektais TREK MTB Maratona posms, kas notika vienlaikus ar VI Cēsu velomaratonu un bija viens no visgrūtākajiem posmiem, jo dalībniekiem tika dots starts, kad termometrs rādīja 37 grādus pēc Celsija. Līdzīgi kā Smiltenes un Apes posmā, arī Cēsīs uzvaru svinēja divi komandas Rietumu-Delfin pārstāvji – Ivars Prokofjevs un Lelde Ardava.

Cēsis ir plaši pazīstama kalnu divriteņu sacensību pilsēta – Gaujas tuvums un attiecīgais reljefs ļauj sagatavot interesantas un aizraujošas trases sacensību dalībniekiem. Tomēr jāatzīst, ka neviens reljefs nevar sagādāt tādas grūtības, kādas sagādāja svelme un karstums – ja, stāvot uz starta bija 37 grādi, tad finišā jau 39 un Maratona distances braucējiem vajadzēja lielu motivāciju, lai dotos otrajā aplī. Karstais laiks ieviesa arī korekcijas organizatoru plānos, kuriem nācās izveidot pat piecus dzirdināšanas punktus sacensību ietvaros, neskaitot atbalstītāju sagatavotos.

Par spīti karstumam, šajā tropiskajā dienā uz starta stājās vairāki simti dalībnieki, kuri attiecīgi piedalījās TREK MTB Maratona 64 km vai Latvijas Valsts mežu 32 km garajā distancē. Tomēr vislielākais sacensību prieks un azarts tika novērots tieši bērnu sacensībās, kur bērniem tika piedāvāta mini-krosiņa cienīga trase.

Vīriešu konkurencē uzvarēja mājinieks Ivars Prokofjevs (2h16:07) no komandas Rietumu-Delfin, kurš pēc finiša atzina, ka gājis viegli un «kāja griezusies labi», otrais aiz viņa - komandas biedrs Dmitrijs Sorokins ar tādu pašu laiku, bet trešais – Normunds Zviedris no ZZK (2h17:16). Kopvērtējuma Abi2 līdera kreklu saglabā Raivis Zīmelis no komandas TREK-PHILIPS.

Sieviešu konkurencē ātrākā dāma bija arī visu iepriekšējo posmu uzvarētāja Lelde Ardava (2h45:38) no Rietumu-Delfin, apsteidzot tuvāko sekotāju Madaru Fūrmani no DPA Cycling Team par 11 minūtēm 54 sekundēm un trešās vietas ieguvēju Aigu Paegli no Veloserviss par 18 minūtēm un 29 sekundēm.

Latvijas Valsts mežu pusmaratona distanci visātrāk veica Mārtiņš Blūms un Vineta Pētersone abi no komandas ZZK Cēsis SEB.

Plašāku reportāža par sacensībām būs skatāma LTV7 raidījumā Ātruma cilts 15. augustā, plkst 20:30.

Noslēdzošais sacensību posms notiks 18.augustā Siguldā kopā ar noslēguma balli un kopvērtējuma apbalvošanu.
Rezultāti, foto un plašāka informācija par sacensībām www.mtb-maratons.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu