Nīderlandiešu miljonārs pabeidzis būvēt Noasa šķirsta kopiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandiešu miljonārs vēris pilna izmēra Noasa šķirsta kopijas durvis apmeklētājiem, vēsta ziņu portāls «Orange News».Johans Heiberss četrus gadus būvēja šķirstu gadījumam, ja viņa dzimto pilsētu pārņemtu tikpat milzīgi plūdi kā Bībelē aprakstītie.

Vīrietis izmantoja Bībelē minētos mērus, lai uzbūvētu 137 metrus garo un 21 metru plato laivu. Tajā ierīkots Bībeles muzejs, kurā atrodamas arī pilna izmēra plastmasas dzīvnieku figūras.

«Mēs vēlējāmies uzbūvēt ko tādu, kas varētu saprotamā veidā paskaidrot Bībelē teikto,» paskaidroja Heiberss. «Šķirsts veidots no zviedru priedes, jo tā mums šķita vistuvākā «sveķu kokam», ko Dievs pavēlēja izmantot Noasam. Plastmasas dzīvnieki nāk no Filipīnām.»

Uzsākt šķirsta būvniecību Heibersu pamudināja 1992.gadā redzēts sapnis, kurā viņa dzimto Holandi bija pārpludinājusi Ziemeļjūra.

«Nākamajā dienā es nopirku grāmatu par Noasa šķirstu,» teica 52 gadus vecais vīrietis. «Tovakar sēdēju uz dīvāna ar saviem bērniem un nospriedu, ka uzbūvēšu tādu pašu.»

Heiberss vēlējās šķirstā ierasties Londonas olimpiskajās spēlēs, taču Nīderlandes valdība izteica bažas par kuģotāja veselību un drošību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu