Izbeigts pēc baumošanas par «Swedbank» finanšu problēmām sāktais kriminālprocess

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Drošības policija (DP) izbeigusi pēc baumošanas par «Swedbank» finanšu problēmām sākto kriminālprocesu.

Kā aģentūru LETA informēja DP, kriminālprocess tika sākts pagājušā gada 12.decembrī pēc Krimināllikuma 194.1 panta - par apzināti nepatiesu ziņu izplatīšanu par «Swedbank» finanšu stāvokli.

Savukārt šā gada 20.jūlijā DP pieņēma lēmumu izbeigt minēto kriminālprocesu, jo netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs.

Kā ziņots, neilgi pēc kriminālprocesa sākšanas izmeklētājiem bija vairākas versijas par to, kurš varētu būt vainojams saceltajā panikā. Cita starpā baumošanas kriminālprocesā liecinieka statuss tika piemērots Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem (ZZS).

Jelgavas novada domes administrācijai īsi pirms baumu viļņa augstākā punkta sasniegšanas bija dots rīkojums pārskaitīt vairāk nekā miljonu latu no pašvaldības konta «Swedbank» uz Valsts kasi. Līdzīgi rīkojās arī Jelgavas pilsētas pašvaldība.

Jau nākamajā dienā cilvēki no «Swedbank» kontiem izņēma kopumā vairāk nekā desmit miljonus latu. Lielākā ažiotāža tika novērota Zemgalē, Jelgavā un Ventspilī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu