TEPCO ceturksni noslēdz ar milzīgiem zaudējumiem; saņem apjomīgu valsts palīdzību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Avarējušās Fukušimas atomelektrostacijas operators «Tokyo Electric Power Company» (TEPCO) trešdien paziņoja par ievērojamiem zaudējumiem biznesa gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās jūnijā.

Ceturkšņa darbības rezultātus uzņēmums publisko tikai dienu pēc tam, kad Japānas valdība piešķīra TEPCO finansiālu palīdzību viena triljona jenu (7,3 miljardu latu) apmērā.

Biznesa gada pirmo ceturksni TEPCO noslēdza ar tīrajiem zaudējumiem 288,4 miljardu jenu (2,1 miljarda latu) apmērā, salīdzinot ar ar 571,76 miljardu jenu (4,2 miljardu latu) zaudējumiem attiecīgajā ceturksnī pirms gada.

Tikmēr TEPCO apgrozījums ceturksnī palielinājās par 15,6% - līdz 1,31 triljonam jenu (9,6 miljardiem latu).

Apmaiņā pret finansiālo palīdzību Japānas valdība kompānijā iegūs 50,11% balsstiesību.

Abu pušu vienošanās paredz, ka valsts daļa TEPCO var palielināties pat līdz 75,84%, ja būs nepieciešams ieviest stingrāku kontroli gadījumā, ja uzņēmums nespēj īstenot reformas.

TEPCO gatavojas palielināt enerģijas tarifus valstī un īstenot plašus restrukturizācijas pasākumus ar mērķi atgriezties pie peļņas gūšanas jau nākamajā biznesa gadā.

Kā jau ziņots, pie Japānas pagājušā gada martā notika spēcīga zemūdens zemestrīce, pēc kā Japānas dienvidaustrumu piekrastei pāri gāzās milzīgi cunami viļņi, nodarot vērienīgus postījumus.

Fukušimas atomelektrostacijā pēc zemestrīces pilnībā sabojājās dzesēšanas sistēmas, kā dēļ notika kodolreaktoru serdeņu kušana un radioaktīvo materiālu noplūšana vidē, izraisot pasaulē nopietnāko kodolkatastrofu kopš Černobiļas atomelektrostacijas sprādziena 1986.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu