Britu bagātniekam Rausingam piespriests cietumsods

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Tetra Pak» bagātību mantiniekam, miljardierim Hansam Kristianam Rausingam par neziņošanu, ka viņa sieva Eva Rausinga ir mirusi, trešdien piespriests desmit mēnešu cietumsods.

Kā ziņo ārvalstu mediji, Rausingam cietumsods būs jāizspriež tikai pēc diviem gadiem - pēc tam, kad viņš būs izgājis narkotiku atkarības ārstēšanas kursu.

Rausings atzinies, ka neatceras, kā nomira viņa sieva. Viņš paziņoja, ka nav varējis noticēt notikušajam, tāpēc turpināja dzīvot ierasto dzīvi.

«Es zinu, izklausās egoistiski, taču es negribēju, lai viņas vairs nebūtu,» sacījis Rausings.

Rausingu ģimene laikraksta «Sunday Times» veidotajā Lielbritānijas bagātnieku sarakstā ieņem 12.vietu. Ģimenes īpašumu vērtība sasniedz 4,3 miljardus sterliņu mārciņu, ziņo LETA.

Rausingu ģimenes galva uz Lielbritāniju pārcēlās astoņdesmitajos gados, lai izvairītos no Zviedrijas augstajiem nodokļiem. 86 gadus vecais Hanss Rausings ar sievu Maritu dzīvo lauku īpašumā Saseksā.

Eva un Hanss Kristians Rausingi bija aktīvi filantropi un dzīvoja grezni, lielāko daļu laika pavadot savā 11 guļamistabu īpašumā Barbadosā, kur viņi pirms desmit gadiem atvēra narkomānu rehabilitācijas centru.

Pāris deviņdesmito gadu sākumā iepazinās kādā ASV narkomānu rehabilitācijas klīnikā, un viņiem abiem gadiem ilgi bijušas problēmas ar narkotiku lietošanu.

2008.gadā Eva Rausinga tika aizturēta par mēģinājumu ienest kreka kokaīnu un heroīnu kādā pasākumā ASV vēstniecībā Londonā. Toreiz policisti viņas automašīnā atrada ievērojamus narkotiku krājumus.

Rausinga tomēr izvairījās no soda, saņemot vien policijas brīdinājumu.

Eva ir dzimusi ASV turīgā ģimenē. Viņas tēvs Toms Kemenijs ir viena no kompānijas «Pepsi» amatpersonām.

Rausingu pārim ir četri pusaudžu vecuma bērni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu