PVN cirpšana devusi maz

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai gan jūlija sākumā visi lielie tirgotāji cenas veikalos samazināja atbilstoši PVN likmes maiņai, atsevišķi produkti mēneša laikā kļuvuši pat dārgāki nekā pirms pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanas no 22% uz 21%, vēsta laikraksts «Neatkarīgā».

Laikraksts arīdzan novērojis, ka pēc PVN likmes maiņas tirgotāji kūtrāk piešķir atlaides precēm.

Lielu ieguvumu no PVN likmes samazināšanas pircēji nejūt un precēm, kas maksāja zem lata, cenas faktiski netika mainītas.

Pārlapojot «Rimi», «Supernetto», «Maxima», «Iki» atlaižu avīzes jūnijā un jūlijā, «Neatkarīgā» ievēroja, ka, pērkot atlaižu preces, nav pilnīgi nekādas starpības, kad tā iegādāta – pirms vai pēc PVN likmes maiņas.
Piemēram, «Rimi» lielveikalos pupiņu kafijas «Paulig» kilograms kā jūnijā, tā jūlijā atlaižu laikā maksāja 7,99 latus. Tiesa, pamatcena bija atšķirīga – jūnijā šī kafija bez atlaides maksāja 11,90 latus, bet jūlijā – 11,89, vēsta laikraksts.

Tikmēr veikala «Jysk» atlaižu avīze liecina, ka šajos veikalos PVN likmes maiņas rezultātā cenas vispār nav mainījušās.

Lai gan tirgotāji apgalvo, ka piegādātāji un ražotāji nav paaugstinājuši savas produkcijas cenas, atsevišķi produkti lielveikalos ir kļuvuši dārgāki, ziņo laikraksts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu