Jūlijā «Ektornet» pārdevis 99 īpašumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Swedbank» grupas nekustamo īpašumu uzņēmums «Ektornet» jūlijā noslēdzis līgumus par 99 īpašumu pārdošanu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Ektornet» mārketinga un komunikāciju vadītājs Baltijas valstīs Ingars Rudzītis.

Jūlijā ir pārdoti 76 mājokļi otrreizējā tirgū, 17 dzīvokļi jaunajos projektos un seši mazie komercobjekti. Lai arī lielākais darījumu skaits bija Rīgā, aktīvi bijuši arī pircēji Latvijas reģionos, piebilda Rudzītis.

Saskaņā ar «Google Analytics» datiem laikā no 1.jūlija līdz 31.jūlijam mājaslapa «www.ektornet.lv» apmeklēta 57 635 reizes. Kopumā «www.ektornet.lv» apmeklētāji jūlijā apskatījuši 412 220 īpašumu sludinājumu lapas, un vidējais apmeklējuma ilgums bijis 5,21 minūte.

Jau ziņots, ka gada laikā no 2011.gada 30.jūnija līdz 2012.gada 30.jūnijam «Swedbank» grupas nekustamo īpašumu uzņēmuma «Ektornet» īpašumu portfeļa vērtība Latvijā ir pieaugusi no 109,9 miljoniem latu uz 147,6 miljoniem latu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Ektornet» valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

«Ektornet» īpašumu portfelis Latvijā 2011.gada beigās sasniedza 137,7 miljonus latu, gada laikā pieaugot par 102,2%. 2010.gada beigās «Ektornet» īpašumu portfelis Latvijā bija 68,1 miljons latu.

«Šī gada laikā «Ektornet» darbības fokuss ir mainījies no īpašumu iegādes uz to aizvien aktīvāku un redzamāku pārdošanu. Tāpēc, lai arī portfeļa vērtība ir pieaugusi, ļoti ievērojami šajā laikā pieauguši arī mūsu pārdošanas apjomi. Šeit jāmin ne tikai pagājušā gada nogalē notikušais 15,3 miljonus eiro (10,7 miljonus latu) vērtais Kaivas ielas dzīvokļu kompleksa un nesen notikušais 6,3 miljonus eiro (4,41 miljonu latu) vērtais «Hotel Elefant» pārdošanas darījums, bet arī aizvien pieaugošais mājokļu pārdošanas apjoms,» sacīja Kovaļčuks.

«Ektornet» kopējais īpašumu portfelis Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, ASV un Ukrainā 2011.gada beigās bija 457 miljoni latu, un gada laikā tas ir palielinājies par 98,9%. Īpašumu portfelis Latvijā veido 30,1% no kopējā «Ektornet» īpašumu portfeļa.

«Ektornet Management Latvia» ir nekustamo īpašumu uzņēmums, kuru 2009.gadā izveidoja «Swedbank» grupa. Uzņēmuma pamatdarbība ir iegādāties, izdevīgi pārvaldīt un pārdot nekustamos īpašumus dzīvojamās apbūves, tirdzniecības telpu, biroja telpu un ražošanas telpu segmentos.

«Ektornet AB» mātesuzņēmums prognozē, ka 2013.gadā kopējais īpašumu portfelis visā pasaulē varētu sasniegt aptuveni 800 miljonu latu vērtību, no tiem Baltijas valstīs aptuveni 400 miljonu latu vērtību. Patlaban kopējais īpašumu portfelis Baltijas valstīs ir aptuveni 200 miljonu latu vērtībā.

Zviedrijas uzņēmuma «Ektornet AB» grupā Latvijā darbojas desmit uzņēmumi - SIA «Ektornet Management Latvia», SIA «Ektornet Residential Latvia», SIA «Ektornet Real Estate Latvia», SIA «Ektornet Commercial Latvia», SIA «Ektornet Land Latvia», SIA «Juglas skati», SIA «Ektornet SPV1 Latvia», SIA «Ektornet Brivibas 88 Latvia», SIA «Kāpu iela 3» (iepriekšējais nosaukums - SIA «Ektornet SPV2 Latvia») un SIA «G.Astras iela 1C» (iepriekšējie nosaukumi - SIA «Ektornet G.Astras 1C, Latvia» un SIA «Ektornet Upeņu 4 Latvia»).

Zviedrijas «Swedbank AB» grupai pieder Latvijas uzņēmums SIA «Ektornet Kr.Valdemāra 27/29 Latvia».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu