Pļaviņš/Šmēdiņs turpina pārsteigt - trīs spēles, trīs uzvaras

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš šodien Londonas olimpiskajās spēlēs tikās ar Nīderlandes duetu Ričardu Šuilu/Reineru Numerdoru, kuri izlikti ar piekto numuru.

Abi pāri pirmajos divos mačos izcīnīja uzvaras un šīsdienas spēlē noskaidrojās E apakšgrupas uzvarētājs. Latvijas pāris, kurš izlikts ar 17. numuru, trīskārtējos Eiropas čempionus uzvarēja ar 2-0 (21:14, 21:18).

Jau pirmā seta sākumā latviešiem izdevās iekrāt minimālu pārsvaru (2:0, 3:1) un dominēt laukumā. Rezultāta pārsvaru mūsējie palielināja pakāpeniski - no 11:5 sekoja 16:8, 17:10, 19:13, bet visā setā Pļaviņš/Šmēdiņš bija pārāki ar 21:14.

Arī otrajā setā latvieši spēlēja sekmīgi, diezgan ātri panākot vadību ar 4:2. Vairākās epizodēs nīderlandieši kļūdījās, bet mūsējie uzbrukumus noslēdza ar māņu sitieniem, panākot 10:6. Mača turpinājumā latvieši pārsvaru noturēja trīs līdz sešu punktu attālumā - 13:7, 16:13, bet tad pretinieki pietuvojās līdz 16:15. Tomēr Pļaviņš/Šmēdiņš atkal panāca +3 (18:15), bet setā uzvarēja ar 21:18.

Līdz ar to latvieši apakšgrupā ierindojās pirmajā vietā, aiz sevis atstājot Nīderlandes duetu. Abi pāri ir iekļuvuši turnīra 1/8 finālā, bet savus pretiniekus uzzinās šovakar.

Izslēgšanas cīņām kvalificēsies 16 pāri - katras grupas spēcīgākās divas komandas un divi labākie pāri no tiem, kas paliks trešajā vietā, bet tiem piepulcēsies vēl divi trešajā vietā palikušie pāri, kuri savā starpā aizvadīs «lucky looser» kārtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu