Abdulmuslimova holdings nopērk 50% «DK Daugava»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bislana Abdulmuslimova vadītais «AB holdings», kura lielākie uzņēmumi pašlaik nodarbojas galvenokārt ar gaļas un zivju pārstrādi, pieņēmis stratēģisku lēmumu attīstīt arī piena un piena produktu ražošanas biznesu, kļūstot par 50% daļu īpašnieku uzņēmumā «DK Daugava».

Uzņēmumā «DK Daugava» informē, ka sadarbības mērķis ir kopīgiem spēkiem nostiprināt «Daugavas» zīmola tirgus pozīcijas Latvijā un virzīt šī zīmola produktus eksporta tirgos, kur jau ir pazīstami citi «AB holdinga» izstrādājumi. «AB holdings» pašlaik jau eksportē zivju produktus uz vairāk nekā 30 valstīm un gaļas izstrādājumus uz 10 valstīm, informē uzņēmumā.

«DK Daugava» valdes priekšsēdētājs Aigars Vaivars ir gandarīts par noslēgto darījumu: «Zīmols «Daugava» asociējas ar izcilu kvalitāti. Mūsu produktus bieži izvēlas ārvalstu tūristi, tāpēc sapratām, ka jāturpina attīstība arī ārpus Latvijas. «Daugavas» produktu pircēju loks mērāms simtos tūkstošu, tomēr vēlamies augt un stiprināt savus spēkus arī kaimiņvalstīs. Kopā ar jauno investoru mums būs lielākas iespējas atrast jaunus tirgus un realizācijas kanālus, kā arī paplašināt produkcijas klāstu, lai Latvija pircējiem ārzemēs asociētos ne vien ar neskartu dabu, bet arī kvalitatīvu pārtiku. Sadarbība ar spēcīgu, pieredzējušu vietējo partneri ir loģisks solis «Daugavas» turpmākai izaugsmei - domāju, ka pircēji noteikti būs ieguvēji.»

«AB holdinga» prezidents Bislans Abdulmuslimovs: «Mēs esam Latvijas patrioti un nevēlamies pieļaut Latvijas uzņēmumu nonākšanu ārvalstu īpašnieku rokās. Zīmols «Daugava» ir pazīstams ar savu augstas kvalitātes produkciju, un tas lieliski papildinās holdinga pārtikas produktu grozu, kuru mēs piedāvājam patērētājiem Latvijā un ārvalstīs. «AB holdinga» stratēģija ir blakus jau esošajiem gaļas un zivju pārstrādes virzieniem attīstīt arī piena un piena produktu ražošanu. Piens mums ir jauna nozare, un mēs esam priecīgi uzsākt tajā darbību kopā ar «DK Daugava» kolektīvu un vadību.»

Puse uzņēmuma daļu joprojām paliek «Daugavas» saimnieka un dibinātāja Vaivara īpašumā, lai uzņēmumam nodrošinātu «Daugavas» zīmolam atbilstošu ilgtermiņa attīstības stratēģiju, informē uzņēmumā, norādot, ka 20 gadu laikā Vaivars vienmēr pats bijis daudzu recepšu autors un kvalitātes uzraugs, tāpēc nolemts, ka arī turpmāk tiks saglabāta līdzšinējā uzņēmuma darbības taktika, jo Daugavas produktu garša un unikālais sastāvs ir zīmola veiksmes pamats.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu