Starptautiskais mūzikas festivāls LABA DABA jau šonedēļ

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāls norisināsies no 3. līdz 5. augustam Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki», Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā. Kopumā uz piecām skatuvēm koncertēs vairāk kā sešdesmit dzīvās un elektroniskās mūzikas apvienības no Latvijas un ārvalstīm. Kā arī festivāls piedāvās dažādas radošas un sportiskas aktivitātes.

No ārvalstu viesiem festivālā uzstāsies vieni no regeja mūzikas pasaules grandiem jamaikieši Dub Syndicate, leģendārā ASV pankroka grupa Adolescents. Ar Āfrikas, regeja un popa ritmiem priecēs Bombillaz un Svjata Vatra no Igaunijas. Festivālā spēlēs arī Spiritual seasons no Ukrainas, Skafandr no Krievijas, dubstep mūziķi Clubroot un Solitude no Lielbritānijas, Dr. Ring Ding no Vācijas, kā arī kanādiešu electro projekts Chinawoman, kas ir dzirdams Jura Poškus spēlfilmā Kolka Cool. Savukārt ar Dj performancēm priecēs Dj Zenikh un Dj Direktorius no Somijas un Lietuvas.

No Latvijas mūziķiem dalību festivālā apstiprinājušas grupas: Iļģi, Dzelzs vilks ar īpašu folkmūzikas programmu, Nils Īle un Afroambient, Gaujarts, Auļi, Marta migla, Manta, Tramplīni, Deskalighters, Pupociklu vasara, Kokle, Stūrī zēvele, Suņa stunda, Tesa, Sus dungo, Dzeltenie pastnieki, Band mango, Kuchenbeat, dziesminieks Haralds Sīmanis, Indygo, Mācītājs on acid, Frontlines, Eskimo, Starmetis, Los Masculinos, Pulsa efekts, Striķis, PND, Sound religion, HMP?, Oranžās brīvdienas, Pienvedēja piedzīvojumi, El Mars, folkgrupas Krampis un Lāns, Brūtgāni, Cyber Mario, Imants Daksis, Zaķis, un B-Sea Surfers.

DJ teltī un Chillout uzstāsies vairāki Latvijā zināmi Dj un mākslinieki: Rudd un Alex ZZ, Vibe55, Armant, Trashy Kid, Breakfake, Rennue Unique, AON, Dj Žaks no Pierastiem ierakstiem, Mūzu muzejs, Video Ritmi, Nenormalizm, Atomekka, Bombey, 13th Terminal, Arno, Mr. Zivs, Crystal Sound System, Clyche, Ragava, Dabasskats, Video ritmi, Ej apskrieties, NMA, Bīstamie gadi, SKD.

Viena no festivāla organizatorēm, pasākumu aģentūras Pareizā Ķīmija radošā direktore Lienīte Ormane norāda, ka festivāls no citiem atšķiras ar to, ka tajā, savām interesēm atbilstošu atpūtu, var atrast ikviens – neatkarīgi no vecuma, dzimuma un pat sugas. Būs aktivitātes gan sievietes skaistumam, gan vīru spēkam, gan bērnu jautrībai, gan suņu labsajūtai. Laba Daba ir kārtīgs ģimenes pasākums! Īpaši gribētos uzsvērt vienu no sestdienas aktivitātēm Kino mājā, kad pulksten 14:30 ikviens apmeklētājs aicināts uz atklātu diskusiju ar Jura Poškus spēlfilmas ‘’Kolka Cool’’ veidotājiem, aktieriem un dziedātāju Chinawoman, kuras vokāls dzirdams filmas pavadījumā.

Savukārt organizatori no NABAKLAB uzsver muzikālā repertuāra unikalitāti: ,,Šogad festivāls solās būt īpaši labs, citos festivālos nedzirdētās muzikālās spec-programmas dēļ. Festivālā uzstāsies Latvijā koncertos nedzirdēti ārvalstu mūziķi, kā arī vietējie veterāni, piemēram, grupa Frontlines, kas par godu festivālam atkal apvienojušies. Grupa pati norādīja uz Laba Daba labo stimulu - pasākums esot labs iemesls apvienoties, un apvienošanās izdevusies tik ļoti, ka ir radusies nopietna iecere par jaunu rimbuli.’’

Paralēli muzikālajam piedāvājumam, Laba Daba piedāvā sportiskās, izglītojošās, atpūtas un radošās darbnīcas, piemēram, surikātu darbnīcas, angļu valodas skoliņu, dzejas ātrlasīšanu, būs iespēja piedalīties Gutta saldējuma spēlē, cept maizīti. Radošajās darbnīcās būs iespēja izgatavot rotas, batikot drēbes, spēlēt alternatīvas sporta un prāta spēles, izbaudīt brīvdabas jūras SPA un alus izbraukuma pirts priekus. Skatīties teātra izrādi un labas filmas kino mājā, tikties ar aktieriem. Turpretim viena no gaidītākajām un skaistākajām darbnīcām ir ģipša krūšu atliešanas darbnīca.

Aktīvākajiem tiek piedāvāta iespēja piedalīties volejbola, strītbola, futbola, kroketa turnīros un Gandra piedzīvojumu spēlē «Meža zapte». Savukārt no ekstrēmākām aktivitātēm būs pieejama katapulta, kosmiskās šūpoles. LABA DABA apmeklētājus aicināsim sasniegt savas virsotnes un kāpt EVEREST 6,5 m augstā sienā. Uzdevums: kopā festivāla laikā sasniegt simboliskos 8848 metrus!

Festivāla laikā darbosies arī vairākas diskusiju platformas, tirdziņš, kafejnīcas, sviestmaižu darbnīcas un Laba Daba suvenīru veikaliņš. Kā arī ikviens apmeklētājs ir aicināts līdzi ņemt dažāda veida zvanus. Tie noderēs zvanu instalācijas gatavošanā. Zvanu instalācijas veidošana ar apmeklētāju līdzdalību būs iesildošs pasākums 2012.gada mūsdienu kultūras forumam, Baltajai naktij.

Šogad festivāls domā par lielāku komfortu ģimenēm ar mazuļiem. Kā katru gadu darbosies radošs dienas bērnu dārzs. Jaunums ir telšu pilsētiņā atdalīta teritorija teltīm, kurās nakšņos vecāki ar bērniem. Kā arī izveidota atpūtas telts ģimenēm ar zīdaiņiem (Babyroom). Vieta, kur ģimenēm ar maziem bērniem atpūsties, nomainīt autiņus un paēst.

Laba Daba ir starptautisks mūzikas festivāls, kas notiks jau ceturto reizi, piedāvājot dažādas regeja, etno-folka, roka, elektro un citas mūzikas variācijas, kā arī bagātu papildprogrammu ar radošām un izzinošām aktivitātēm visām paaudzēm un nakšošanu skaistā ābeļdārzā. Latvijas Pasākumu producentu asociācija aizvadītā gada festivālu atzinusi par labāko pasākumu ar ieejas biļetēm.

www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu