Zinātnieki: pēc 20 gadiem cilvēki būs spiesti ēst kukaiņus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pārtikas cenu pieaugums un iedzīvotāju skaita palielināšanās uz Zemes liek speciālistiem lauzīt galvas par to, ko ēdīsim pēc 20 gadiem.

Zinātnieki ir pārliecināti, ka cilvēkiem vajadzētu pāriet uz kukaiņu lietošanu uzturā, ziņo ārvalstu mediji.

Apvienoto Nāciju Organizācijas pārstāvji un rietumvalstu līderi ir nopietni uztraukti par cilvēces nākotni, jo ekonomiskā situācija pasaulē un vides problēmas rada nopietnas bažas.

Eksperti atzīmē, ka daudzi produkti, galvenokārt gaļa, tuvākajā laikā var kļūt par dārgu delikatesi ASV un Eiropas Savienībā.

Futorologs Morgans Geins norādījis, ka kukaiņi pēc 20 gadiem aizstās cūkgaļu. Salīdzinot ar cūkgaļu, kukaiņi esot bagātāki ar uzturvielām, tajos ir vairāk olbaltumvielu, un to audzēšana prasa mazāk līdzekļu. Jau šobrīd pasaulē esot vairāk nekā 1400 uzturā izmantojamu kukaiņu sugu, tāpēc restorāniem būšot, no kā izvēlēties.

Eksperti uzskata, ka kukaiņus cilvēki visticamāk ēdīs kā piedevas citiem ēdieniem, nevis tīrā veidā.

Nīderlandē šobrīd tiek veikts pētījums, kurā investēts viens miljons eiro, un ar kura palīdzību iecerēts noskaidrot, ko cilvēkiem var piedāvāt kukaiņu pasaule.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu