Cepumā atrod metālisku stiepli; no pārdošanas atsauc visu partiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matti Matilla,CC licence

Bērnu cepumā «Milupa» atrastas metāliskas stieples dēļ atsaukta visa šo cepumu partija, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja cepumu piegādātāja SIA «Nutricia» Medicīnas nodaļas direktore Gita Ervika.

Cepumi atsaukti no pārdošanas «Rimi» un citās tirdzniecības vietās, jo kādā tirdzniecības vietā Lietuvā vienā cepumā atrasta aptuveni centimetru gara metāliska stieple.

Ervika atzīmēja, ka piegādātājs, izvērtējot iespējamo risku, šī gada 23.jūlijā no tirdzniecības atsauca visus partijas Nr.2108 cepumu iepakojumus, kuru derīguma termiņš beidzas 2013.gada 17.oktobrī.

Patlaban cepumu ražotāja uzņēmumā «Food Group SpA» Itālijā tiek izmeklēts notikušais. Līdz ar to pagaidām nav zināmi ne nodarītie zaudējumi, ne vainīgais.

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Ilze Meistere, Eiropas Komisijas Ātrās brīdināšanas sistēma nav atsūtījusi jebkādu informāciju par minētajiem cepumiem.

«Ātrajā brīdināšanas sistēmā pārtikai un barībai nav ziņojumu par «Milupa» cepumiem. Tas nozīmē, ka konstatētās problēmas ir saistītas ar produkta kvalitāti, taču ne ar draudiem patērētāju veselībai. Jebkura uzņēmuma, kurš rūpējas par savu reputāciju, pienākums un pat goda lieta ir atsaukt no tirdzniecības nekvalitatīvu pārtikas produktu pat mazāko aizdomu gadījumos,» sacīja Meistere.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu