Pļaviņš: Brīnumi var notikt no visām pusēm, jābūt piesardzīgam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbola dueta Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa izredzes Londonas olimpisko spēļu astotdaļfinālā būs 50 pret 50, lai kāds duets nāktu pretī, uzskata Pļaviņš.

Kā ziņots, Pļaviņš/Šmēdiņš ceturtdien apakšgrupu turnīra pēdējā mačā ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:18) uzvarēja Ričardu Šuilu un Reineru Numerdoru no Nīderlandes, garantējot uzvaru grupā.

«Šos pretiniekus ne reizi nebijām uzvarējuši, tomēr šodien jau bijām garantējuši vietu astotdaļfinālā, tāpēc uz spēli izgājām brīvi,» sarunā ar aģentūru LETA teica Pļaviņš. «Šodien mums spēle gāja no rokas, bet viņi varbūt bija nedaudz vairāk sasaistīti, jo cer uz medaļām turnīrā. Līdz ar to pretiniekiem parādījās kļūdas, bet mēs spēlējām labi, brīvi un atraisīti.»

«Olimpiāde ir īpašs turnīrs. Šis panākums nenozīmē, ka nākamreiz atkal viņus uzvarēsim,» teica Pļaviņš. «Olimpiādē notiek pārsteigumi un šo arī varētu pieskaitīt pie tādiem. Spēles laikā sapratām, ka varam uzvarēt.»

Kā atklāja Pļaviņš, kļuvis skaidrs, ka astotdaļfinālā viņiem pretī stāsies kāda no pārējo grupu piecām otro vietu ieguvējām. Izloze notiks šovakar, bet mačs - rīt vai parīt.

«Uzvara vai otrā vieta mūsu grupā deva nelielu starpību,» stāstīja Pļaviņš. «Visas astotdaļfinālā iekļuvušās komandas ir ļoti spēcīgas un jau tagad ir skaidrs, ka, lai kādi pretinieki nāktu pretī, izredzes būs 50 pret 50. Galvenais, lai paši labi nospēlējam, turklāt jau tagad skaidrs, ka mēs nebūsim favorīti. Pieņemu, ka visi gribēs spēlēt tieši pret mums un viegli neklāsies.»

Pirms četriem gadiem Pekinas Olimpiādē Pļaviņš spēlēja pārī ar Aleksandru Samoilovu. Arī viņi toreiz negaidīti uzvarēja apakšgrupā, bet pēc tam zaudēja astotdaļfinālā.

«Pekinā mums astotdaļfinālā bija melnā diena - jutāmies ļoti labi, bet neveicās,» atcerējās Pļaviņš. «Gribas šoreiz izmantot savu iespēju. Brīnumi var notikt no visām pusēm, jābūt piesardzīgam.»

Jau vēstīts ka astotdaļfinālā ceturtdien iekļuva arī Samoilovs kopā ar Ruslanu Sorokinu, kuri savā apakšgrupā trijās cīņās izcīnīja divas uzvaras, tomēr palika vien trešajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu