40 gadus pēc pazušanas atrasta Roja Lihtenšteina glezna

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkas noliktavā atrasta amerikāņu popārta mākslinieka Roja Lihtenšteina glezna, kas pazuda pirms 40 gadiem. Darbs «Electric Cord» 1970.gadā pazuda no «Leo Castelli» mākslas galerijas Manhetenā pēc tam, kad glezna tika nosūtīta tīrīšanai.

Barbaras Kastelli, kas pēc vīra Leo nāves 1999.gadā mantoja galeriju, advokāti apgalvo, ka gleznas vērtība ir četri miljoni dolāru (2,3 miljoni latu).

Tiesa devusi pagaidu rīkojumu mākslas darbu neiznest no vietas, kur tas tika atrasts.

1961.gada gleznā redzams cieši satīts elektrības vads. Mākslas darbu uzpircējs Leo Kastelli 60.gados to iegādājās par 750 dolāriem (430 latiem), taču 1970.gadā darbs pazuda. 2007.gadā Kastelli atraitne ievietoja gleznu pazudušo un nozagto mākslas darbu reģistrā.

Tiesas dokumentos teikts, ka glezna pamanīta pagājušajā nedēļā, kad to mēģināts pārdot. Noskaidrots, ka glezna atceļojusi no galerijas Bogotā, Kolumbijā, kur tā tikusi izrādīta apmeklētājiem.

1999.gadā mirušais Lihtenšteins ir nozīmīgs popārta mākslas novirziena pārstāvis. Viņa darbus iedvesmoja reklāmas un komiksi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu