Uzņēmumam piemēro 5000 latu soda naudu par būtiska notikuma neatklāšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

 Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome piemērojusi 5000 latu naudassodu AS «Ditton pievadķēžu rūpnīca».

Soda nauda noteikta, jo «Ditton pievadķēžu rūpnīca» noteiktajā termiņā nav atklājusi informāciju par būtisku notikumu - 2010.gada 29.decembrī noslēgto pirkuma līgumu par summu 5 586 589 lati, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja FKTK Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Līcīte.

Kā ziņots, «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» neto apgrozījums 2011.gadā bija 8,67 miljoni latu. «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» peļņa pirms nodokļiem 2011.gadā bija 100 000 latu, bet peļņa pēc nodokļiem pērn bija 121 417 latu. Peļņa pēc nodokļu nomaksas ir lielāka, jo uzņēmumam pērn atliktā nodokļa ieņēmumi pārsnieguši nodokļu maksājumus.

«Ditton pievadķēžu rūpnīca» 1949.gadā dibināta kā pievadķēžu ražošanas specializētais uzņēmums. Rūpnīca ražo plašu ķēžu nomenklatūru, kuras tiek izmantotas mehāniskajos spēka pārvados - automobiļos, motociklos, lauksaimniecības tehnikā, iekrāvējos, velosipēdos, aerokamanās, dažādu veidu ražošanas iekārtu pievados.

Uzņēmumam ir plašs pārstāvniecību tīkls NVS valstīs.

Uzņēmuma lielākie akcionāri ir Vladislavs Drīksne ar 20,39% akciju, Eduards Zavadskis - 20%, SIA «Max Invest Holding» - 13,16%, SIA «Maleks S» - 11,1%, Pāvels Samuilovs - 9,46%.

«Ditton pievadķēžu rūpnīcas» akcijas tiek kotētas «NASDAQ OMX Riga» biržas Baltijas Otrajā sarakstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu