Garnadži no dzīvnieku patversmes nozaguši ziedojumu kasti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien dzīvnieku patversmē «Labās mājas» no priekštelpas garnadži nozaguši ziedojumu kasti, kurā pamesto un cilvēkiem nevajadzīgo dzīvnieku uzturēšanai labsirdīgi cilvēki bija saziedojuši vairāk nekā 100 latus.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja dzīvnieku patversmes vadītāja Astrīda Kārkliņa, nepatīkamākais šajā notikumā ir tas, ka ziedojumu kasti, visdrīzāk, paņēmis kāds no cilvēkiem, kas bija ieradies patversmē, lai kā brīvprātīgais palīdzētu patversmes darbā, dodoties pastaigāties ar suņiem.

«Uz patversmi kā brīvprātīgie nāk cilvēki, kas vēlas palīdzēt. Laikam jau kāds no viņiem nespēja turēties pretī kārdinājumam, tādēļ paņēma ziedojuma kasti. Šis gadījums ir ļoti skumīgs un sāpīgs, jo nesaprotu, kā var nodarīt pāri tiem, kas neko ļaunu nav izdarījuši. Dzīvnieku patversme nozīmē to, ka tai ir nepieciešama palīdzība. Neizsakāmi žēl, ka garnadži paņēmuši naudu, kuru dzīvniekiem ziedojuši veci cilvēki, lai kaut kādā veidā sniegtu palīdzību pamestajiem dzīvniekiem,» sacīja Kārkliņa.

Kārkliņa pastāstīja, ka šodien patversmē viesojušies vairāki jaunieši, tajā skaitā pārīši un jauniešu kompānijas, kas devušies pastaigāties ar suņiem. Ikviens, kurš ieradies, lai dotos pastaigā ar suni, tiek pierakstīts īpašā žurnālā, piefiksējot arī telefona numuru.

«Nevēlos apvainot brīvprātīgos cilvēkus, kas nāk mums palīdzēt, taču no ārpuses piekļūt pie šīs ziedojumu kastes nevar, jo durvis ir slēgtas, tādēļ nākas secināt, ka ziedojumu kastes paņēmējs ir bijis kāds no cilvēkiem, kas šodien uz patversmi bija ieradies veikt brīvprātīgo darbu, bet pēc tam viņam paslīdējusi kāja un viņš tomēr nav varējis atturēties no saziedotās naudas paņemšanas,» norādīja dzīvnieku patversmes vadītāja.

Viņa vēstīja, ka ziedojumu kaste, kas ir samērā smaga, paņemta steigā. Par labo cilvēku saziedoto naudu būtu pabaroti, ārstēti un citādi aprūpēti citiem nevajadzīgie kaķi un suņi.

Lai arī saziedotā nauda ir paņemta, patversmes darbinieki nepieļaus, ka tur esošie dzīvnieki paliks neaprūpēti. Tāpat šis notikums parāda, ka, iespējams, pašiem bijusi pārāk liela paļāvība uz brīvprātīgajiem palīgiem, norādīja Kārkliņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu