Pļaviņš/Šmēdiņš iekļūst 1/4 finālā, nodrošina vismaz 5. vietu Olimpiādē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā šodien ceturtdaļfinālu sasniedza Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, nodrošinot vismaz dalītu 5. vietu kopvērtējumā.

Ar 17. numuru izliktais Latvijas duets astotdaļfināla cīņā ar 2-0 (21:18 un 21:16) pieveica norvēģus Tarjei Skārlundu/Martinu Spinangru (18.).

Mača sākumā latvieši nonāca zaudētājos ar 1:3, tomēr turpinājumā Pļaviņš «izvilka» pāris bumbas aizsardzībā, bet Šmēdiņš «noķēra» pretinieku blokā, kas ļāa pārņemt vadību (7:5). Seta vidū pēc pāris kļūdām uzbrukumā Latvijas pāris atkal nonāca zaudētājos, tehniskajā pārtraukumā dodoties ar 10:11. Pēc labi nospēlētas epizodes aizsardzībā norvēģiem izdeās arī labs uzbrukums un rezultāts kļuva 13:15, tomēr Šmēdiņa bloks ļāva atspēlēties, bet pēc Pļaviņa teicamas darbības aizsardzībā izdevās izvirzīties vadībā ar 17:16. Tam sekoja norvēģu kļūda un Pļaviņa lieliska spēle aizsardzībā, kas ļāva nodrošināt uzvaru setā.

Arī otro setu labāk iesāka Norvēģijas pludmales volejbolisti (1:3), taču turpinājumā Latvijas duets spēlēja lieliski gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, vispirms iegūstot trīs punktu pārsvaru (8:5), bet pēc tam panākot jau 13:6. Tehniskajā pārtraukumā Pļaviņš/Šmēdiņš devās, rezultātam esot 14:7, bet pēc pārtraukuma latvieši vairs neļāva norvēģiem apdraudēt uzvaru.

Pirmdien ceturtdaļfinālā Pļaviņš/Šmēdiņš tiksies ar amerikāņu Džeikoba Giba/Šona Rozentāla un Krievijas dueta Konstantīna Semjonova/Sergeja Prokopjeva cīņas uzvarētāji.

Atgādinām, ka Pļaviņš/Šmēdiņš E apakšgrupā izcīnīja trīs uzvaras trīs spēlēs, ieņemot pārliecinošu pirmo vietu.

Otrs Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins astotdaļfināla maču pret vāciešiem Jūliusu Brinku/Jonasu Rekermanu uzsāks sestdien, plkst. 19.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu