Par atkailinātu apģērbu Parīzes ielās var piespriest cietumsodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijas policija atgādinājusi parīziešiem, ka apģērbs jāvalkā pat karstā laikā, norādot, ka personām, kas pārlieku atkailinās sabiedriskās vietās, var tikt piespriests pat cietumsods.

Parīzes policijas prefektūras mājaslapā izcelti noteikumi, kas regulē saules baudīšanu ārpus telpām un slavenajā «Parīzes pludmalē», kas ik vasaru mākslīgi tiek izveidota Sēnas krastā.

Policija norāda, ka, termometra stabiņam paceļoties par pāris grādiem augstāk, nav aizliegts uzvilkt savu labāko peldkostīmu un iekārtoties pasauļoties kādā nelielā parka stūrītī vai Sēnas vilinošajos krastos, bet peldkostīmus nedrīkst valkāt oficiālajos pilsētas parkos un apģērbam jābūt «kārtīgam un saskaņā ar labiem tikumiem un sabiedrisko kārtību».

Par nepiemērota apģērba valkāšanu var tikt piemērota līdz pat 38 eiro (27 latiem) liela sodanauda, bet personas, kas tiek turētas aizdomās par seksa piedāvāšanu, var tikt sodītas ar 3750 eiro (2636 latu) lielu sodanaudu un divu gadu cietumsodu, atgādina policija.

Par sauļošanos pilnīgi kailiem, protams, nevar būt ne runas.

«Jebkurš ietērps, kas ļauj ieraudzīt dzimumorgānu apvidu vai krūtis, ir seksuāla izrādīšanās, kas ir sodāma ar gadu cietumā,» informēja policija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu