Brīnumainā kārtā izdodas novērst traģēdiju «Līvu akvaparkā»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ceturtdien «Līvu akvaparkā» Jūrmalā zem ūdens nokļuva kāda piecgadīga meitenīte, portālam «Apollo» pastāstīja kāds aculiecinieks.

Pēc četrām minūtēm notikušo pamanīja tēvs un steidzās pēc palīdzības.

Meitenei pirmo neatliekamo palīdzību sniedza «Līvu akvaparkā» strādājošais ārsta palīgs Ainārs Ernstsons, pateicoties kuram bērns tika glābts un nodots ātrās palīdzības reanimācijas brigādei.

Ernstsons portālam «Apollo» pastāstīja, ka negadījums noticis ap pulksten 19.40. Viņa kabinetā «Līvu akvaparkā» kāds tēvs ienesis piecgadīgu meitenīti bez dzīvības pazīmēm. Meitenītei bija apstājusies sirdsdarbība un elpošana. Tēvs pastāstījis, ka bērns četras minūtes pavadījis zem ūdens.

Ārsta palīgs sacīja, ka iemesls, kādēļ tēvs novērsies no bērna, pagaidām nav zināms. Ernstsons pastāstīja, ka bērns bijis ļoti smagā stāvoklī, meitenītei bija iestājusies klīniskā nāve. Viņai tika veikta mākslīgā elpināšana un sirds masāža. Glābšanas pasākumi izrādījās veiksmīgi.

Paralēli tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, kas arī ieradās ļoti ātri.

Kad mediķi ieradās, bērns jau bija pats sācis ar grūtībām elpot. Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde tūlīt izsaukusi reanimācijas brigādi, jo neuzņēmās risku pārvietot smagā stāvoklī esošo bērnu.

Reanimācijas brigāde meitenīti pārveda uz Bērnu klīnisko slimnīcu, kur viņa tika pieslēgta plaušu ventilācijas aparatūrai.

Bērna stāvoklis pašlaik esot samērā stabils.

Ārsta palīgs atzīmēja, ka tas esot brīnums, ka izdevies meitenīti izglābt, jo zem ūdens pavadītas četras minūtes ir nāvējošas.

«Dieviņš šoreiz stāvēja klāt, visu izdevās ātri noorganizēt, un mums paveicās,» sacīja Ernstsons.

«Līvu akvaparka» izpilddirektore Velta Lasmane portālam «Apollo» pastāstīja, ka negadījums noticis akvaparka pirmajā stāvā pie bērnu baseiniem. Negadījuma brīdī akvaparkā bija vairāki simti apmeklētāju.

Vaicāta, kur tobrīd bija glābējs, Lasmane paskaidroja, ka pirmajā stāvā dežūrē viens glābējs, kurš pārrauga notiekošo un uzmana kārtību pie trim ekstrēmajiem «slaidiem».

Lasmane uzsvēra, ka glābējs pildīja savas funkcijas, bet tikmēr tas, ka bērna tēva nebija klāt brīdī, kad tas notika, apliecināja arī videonovērošanas kameru ieraksti.

«Vecākiem ir jāuzrauga savi bērni. Mēs nemitīgi lūdzam vecākus neatstāt bērnus bez uzraudzības, un papildu drošībai uzlikt peldriņķus,» sacīja akvaparka izpilddirektore.

Jautāta, vai pēc šī gadījuma, kurš, par laimi, nebeidzās traģiski, tiks pārvērtēts nepieciešamais glābēju skaits pirmajā stāvā, Lasmane norādīja, ka šobrīd notiek dienesta izmeklēšana un tiek vērtēts, ko vēl varētu darīt.

«Vienlaicīgi akvaparku var apmeklēt 1400 cilvēki un, lai būtu pavisam droši, tad katram klāt jānoliek glābējs. Cilvēkiem arī pašiem jāievēro drošības pasākumi,» sacīja Lasmane.

Viņa arī pastāstīja par saviem novērojumiem, proti, šogad izteikti daudz vecāku rīkojas bezatbildīgi, savus bērnus atstājot bez uzraudzības. Turklāt uz pieklājīgiem glābēju aicinājumiem parūpēties par savas atvases drošību, vecāki dažbrīd ir reaģējuši nepiemēroti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu