Lokarno kinofestivālā demonstrēs dokumentālo filmu par Vladimira Putina oponentiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Lokarno kinofestivālā notiks Krievijas prezidenta Vladimira Putina opozicionāriem veltītas dokumentālās filmas pirmizrāde.

Filma «Winter, Go Away» ir desmit jauno režisoru kopdarbs. Tā stāsta par Putina pretinieku aktivitātēm 2012.gada prezidenta vēlēšanu laikā.

Kādā ainā redzama vecmāmiņa, kas savam mazdēlam Vaņam pirms došanās uz demonstrāciju māca, kā uzlabot uzvilktās koka kājas, savukārt citā alpīnistu grupa uzrāpjas ēkā, lai noņemtu milzīgu Putina reklāmas plakātu un tā vietā uzstādītu plakātu, kas pieprasa viņa atkāpšanos no amata.

Februārī un martā uzņemtajā filmā iekļauta arī intervija ar pankrupu «Pussy Riot». Kā ziņots, Maskavā pirmdien sāka tiesāt trīs grupas «Pussy Riot» dalībnieces, kas februārī Krievijas galvaspilsētas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanas» akciju «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!».

Filmas nosaukumā izmantots sauklis, ko protestos skandējuši Putina un viņa režīma pretinieki.

Lokarno kinofestivāls noslēgsies 11.augustā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu