PVD «TurKebab» piemēro sodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pārtikas un veterinārais dienests uzņēmumam «Turkebab Express» par festivāla «Positivus» laikā konstatētajiem pārkāpumiem ir piemērojis 250 latu naudas sodu.

Kā portālu «Apollo» informēja PVD pārstāve Ilze Meistere, maksimālais sods – 350 lati, nav piemērots, jo uzņēmums gan festivāla laikā, gan arī pēc tam darīja visu, lai konstatētos pārkāpumus novērstu un nepieļautu turpmākus draudus patērētāju veselībai.

Papildu šim administratīvajam sodam, PVD par SIA «TurKebab Doner Production» ražošanas cehā konstatētajiem pārkāpumiem ir piemērojis vēl 200 latu naudas sodu. Tas nozīmē, ka kopējā uzņēmumam piemērotā soda nauda ir 450 lati, skaidro Meistere.

Kā jau iepriekš informēts, PVD veica ārpuskārtas pārbaudi SIA «TurKebab» tirdzniecības vietā «Positivus» festivāla laikā pēc tam, kad Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi informēja, ka vairāki festivāla apmeklētāji pēc SIA «TurKebab» gatavoto kebabu ēšanas sūdzas par sliktu pašsajūtu.

PVD inspektori kebabu tirdzniecības vietā konstatēja vairākus pārkāpumus, kas varēja veicināt patērētāju saslimšanu, proti – pārtika tika gatavota un uzglabāta neatbilstošā temperatūrā, tirdzniecības vietā nebija nodrošināta atbilstoša ūdensapgāde dārzeņu, salātu, virtuves piederumu un darbinieku roku mazgāšanai.

Neatbilstoši uzglabātos pārtikas produktus PVD izņēma no tirdzniecības un apturēja uzņēmuma darbību līdz neatbilstību novēršanai. Laboratoriskai izmeklēšanai tika nosūtīti gan PVD, gan SPKC ņemtie pārtikas paraugi.

PVD ņemtajos liellopu gaļas kebaba paraugos, gan pusfabrikātā, gan gatavajā produktā laboratoriski tika konstatēts liels stafilokoka (S.aureus) daudzums, kā arī stafilokoka enterotoksīns. Tas nozīmē, ka gatavojot un uzglabājot kebabu neatbilstošā temperatūrā, mikroorganismi neiet bojā un potenciāli var apdraudēt patērētāju veselību.

PVD ārpuskārtas pārbaudījis arī citus SIA «TurKebab» pārtikas uzņēmumus. SIA «TurKebab» ir apņēmies novērst tajos konstatētās neatbilstības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu