Kalderons: Slepkavību skaits Meksikā samazinās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Meksikas līdzšinējais prezidents Felipe Kalderons ceturtdien paziņojis, ka ar organizēto noziedzību saistīto slepkavību skaits šā gada pirmajā pusē samazinājies par 15%, bet precīzus skaitļus nenosauca.

Ar šādu paziņojumu Kalderons nāca klajā Nacionālās drošības padomes sanāksmē, kurā piedalījās arī Ektors Larjoss, kurš vada nevalstisku organizāciju, kas seko līdzi slepkavību skaitam Meksikā.

Larjoss prezidenta paziņojumu uztvēra skeptiski, norādot, ka Kalderona apgalvojumi nesakrīt ar viņa vadītās organizācijas - «Nacionālās drošības pilsoniskā uzraudzība» - apkopotajiem datiem.

Kalderons neatklāja precīzus skaitļu, kas liedz salīdzināt šo informāciju ar pērnā gada datiem.

«Hronisks publisku datu trūkums ir vēl viena problēma, kas traucē mums ar noteiktību apstiprināt, ka apstākļi valstī uzlabojas,» atzīmēja Larjoss, paužot nožēlu par to, ka valdība pārstājusi publicēt detalizētu informāciju par noziedzību un ar to saistīto vardarbību.

Stājoties prezidenta amatā, Kalderons 2006.gada decembrī sāka enerģisku cīņu pret narkotiku karteļiem, un svaigākā oficiālā statistika liecina, ka no tā laika līdz 2011.gada septembrim ar narkotiku tirdzniecību saistītā vardarbībā nogalināti 47 500 cilvēku.

Oficiāli dati par 2011.gadā nogalināto cilvēku skaitu nav publiskoti.

Tikmēr vairāku Meksikas laikrakstu veiktā uzskaite liecina, ka kopš 2006.gada ar narkotikām saistītā vardarbībā nogalināti vairāk nekā 50 000 cilvēku, bet dažas nevalstiskās organizācijas uzskata, ka upuru skaits pārsniedzis jau 60 000.

Kalderons prezidenta amatu atstās decembrī. Viņu valsts vadītāja amatā nomainīs Institucionālās revolucionārās partijas (PRI) kandidāts Enriko Pena Njeto, kurš jūlija sākumā uzvarēja prezidenta vēlēšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu