Baltkrievija izraida Zviedrijas vēstnieku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Baltkrievija izraidījusi Zviedrijas vēstnieku Stēfanu Ēriksonu, jo tas uzturējis kontaktus ar opozīcijas organizācijām, piektdien pavēstīja Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts.

«Lukašenko režīms ir izraidījis Zviedrijas vēstnieku Baltkrievijā par pārlieku atbalstu cilvēktiesībām. Kas nedzirdēts. [Tas] parāda režīma dabu,» savā Tvitera kontā raksta Bilts.

Viņš piebildis, ka Stokholma uz to reaģējusi, bloķējot jaunā Baltkrievijas vēstnieka ierašanos Zviedrijā, kā arī izraidot divus baltkrievu diplomātus.

«Mēs esam paziņojuši, ka jaunais Baltkrievijas vēstnieka nav gaidīts, un esam lūguši vēl diviem diplomātiem doties prom,» raksta ministrs.

Bilts paziņoja, ka Zviedrijas vēstnieka izraidīšana ir «nopietns starpvalstu attiecību normu pārkāpums».

«Apsūdzības (..) pret vēstnieku ir bez pamata. Tas, ka Zviedrija ir cieši nodevusies demokrātijai un cilvēktiesībām Baltkrievijā, nav nekāds noslēpums, un vēstnieks Ēriksons kalpoja šai Zviedrijas politikai,» paziņoja ministrs.

Sniedzot paziņojumu presei, Bilts sacīja, ka Ēriksons, kas vēstnieka amatu Minskā uzņēmās 2008.gadā, izraidīts, jo ticies ar Baltkrievijas opozīciju.

Februārī Eiropas Savienība (ES) atsauca no Baltkrievijas uz konsultācijām visus savus vēstniekus, šādi reaģējot uz Minskas aicinājumu valsti atstāt ES pārstāvniecības vadītājam un Polijas vēstniekam. Baltkrievija šādi rīkojās, protestējot pret ES sankciju paplašināšanu.

Ēriksons bija viens no pirmajiem vēstniekiem, kas aprīlī atgriezās Minskā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu