Pļaviņš: Piektā vieta likās kā sapnis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš šosezon Pasaules kausa posmos nav tikuši augstāk par devīto vietu, tāpēc jau garantētā vismaz piektā vieta Londonas olimpiskajās spēlēs viņiem liekas kā sapnis.

Kā ziņots, Pļaviņš/Šmēdiņš šodien Olimpiādes turnīra astotdaļfināla cīņā ar 2-0 (21:18, 21:16) uzvarēja norvēģus Tarjei Skārlundu un Martinu Spinangru.

«Tik lielas emocijas varbūt bijušas vien iepriekšējā Olimpiādē pēc spēles pret amerikāņiem, tomēr tad mums neko nevajadzēja un spēlējām brīvi,» Pļaviņš pēc mača izteicās intervijā «Latvijas Radio». «Taču tagad satraukums bija tik liels, ka spēles laikā tā arī netikām pāri - pieļāvām ļoti daudz kļūdu. Aizsardzība un bloks vēl bija līmenī, bet serve, tās uzņemšana un uzbrukums - zem jebkuras kritikas. Tomēr tas tagad vairs nevienu nesatrauc.»

Kā teica Pļaviņš, labāki latvieši bijuši vien divās pozīcijās. «Jānis pie tīkla un es aizsardzībā. Viņi bija pārliecinošāki, bet mēs tieši ar šīm divām pozīcijām ielauzām pretiniekus.»

«Bija nervoza spēle, pretinieks nebija izteikti spēcīgāks. Kaut savstarpējās spēlēs viņiem ir vairāk uzvaru, jutām, ka varam uzvarēt - tāpēc nervozitāte bija ļoti liela,» stāstīja pludmales volejbolists. «Nevar salīdzināt, kā izgājām uz iepriekšējo maču pret Nīderlandi un kā tagad - tā bija kā diena pret nakti.»

«Pirmais sets bija līdzīgs, abas komandas gribēja uzvarēt un zinājām, ka būs grūti, bet otrajā iesākām nedaudz labāk un seta pusē sākām ticēt, ka varam uzvarēt,» teica Pļaviņa pārinieks Šmēdiņš. «Tā arī bija mūsu kļūda - jāspēlē par katru bumbu, nedomājot par uzvaru un tad rezultāts pats atnāk. Tagad domājām un beigās sāka trīcēt rokas.»

«Mums šogad nav bijusi augstāka vieta par devīto, bet tagad jau ir piektā Olimpiādē,» uzsvēra Pļaviņš.

Ceturtdaļfinālā pirmdien Pļaviņš/Šmēdiņš spēkosies ar amerikāņiem Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu vai Konstantīnu Semjonovu un Sergeju Prokopjevu no Krievijas.

«Droši vien, ka pretī nāks amerikāņi, jo krievi turnīrā neizskatās tik labi, tomēr, iespējams, ka arī šī būs līdzīga spēle,» pieļāva Šmēdiņš. «Tagad ir pozitīvas sajūtas un ar tām ejam tālāk.»

«Turpinājumā viss ir atkarīgs no tā, cik labi paši spēlēsim - pirmā spēle šajā turnīrā bija normāla, otrā un trešā - laba, bet par šodienas var teikt - labi, ka uzvarējām,» piebilda Pļaviņš. «Ar šādu spēli pret amerikāņiem, kuri ir pasaules ranga līderi, nepietiks. Jāiziet bez satraukuma un jāspēlē bez kļūdām. Šis jau mums likās kā sapnis, katrs nākamais solis būs neaprakstāms.»

«Centīsimies arī nākamajā mačā parādīt labu spēli, lai latviešiem prieks un pašiem nav kauns un lai neviens nedomā, ka mūsu vismaz piektā vieta ir starpgadījums,» uzsvēra Pļaviņš. «Pa šiem trim gadiem treneris [Aigars Birzulis] jau sirms palicis, bet pēc šādām spēlēm vēl vairāk.»

«Pirms šīs spēles turnīrā bija vislielākais satraukums, jo šī bija tā barjera, kurai visvairāk gribējām pārkāpt,» atklāja treneris Birzulis. «Tagad tas varētu nedaudz noņemt psiholoģisko spriedzi, tāpēc nākamās spēles būs atklātas un ļoti skatāmas daudzu komandu izpildījumā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu