ANO: Ziemeļkoreja lūdz steidzamu palīdzību pārtikas sagādē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc postošajiem plūdiem pagājušajā mēnesī Ziemeļkoreja lūgusi ANO steidzamu palīdzību pārtikas sagādē, piektdien informēja ANO amatpersonas.

ANO amatpersonas Phenjanā pēc plūdu izpostīto reģionu apmeklēšanas apliecināja, ka palīdzība nepieciešama steidzami.

Saskaņā ar Ziemeļkorejas valsts mediju sniegtajām ziņām plūdos dzīvību zaudējuši 119 cilvēki un desmitiem tūkstoši palikuši bez pajumtes. Nodarīti postījumi infrastruktūrai un lauksaimniecības zemei.

Vissmagāk piemeklēta ir Dienvidphenjanas provinces pilsēta Andžu un Sončhonas apgabals, kā arī viens no Kanvondo apgabaliem, informēja ANO.

Cilvēkiem šajos rajonos steidzami vajadzīgas pārtikas piegādes un tīrs ūdens, jo notekūdeņi plūdu laikā piesārņojuši akas.

Arī ANO pārstāvis Ņujorkā apstiprināja, ka Ziemeļkorejas valdība ir lūgusi organizāciju nekavējoties nosūtīt ārkārtas palīdzību, piemēram, pārtiku un degvielu.

Vairākas starptautiskās palīdzības organizācijas jau ir sākušas ziedojumu vākšanu.

Sarkanais Krusts ceturtdien paziņoja, ka palīdzībai Ziemeļkorejas plūdu upuriem atvēlēs vairāk nekā 300 000 ASV dolāru (172 200 latu).

Andžu Pilsētas tautas komitejas priekšsēdētāja vietnieks aģentūrai «Associated Press» norādīja, ka tie bijuši postošākie plūdi, kādus pilsēta jebkad pieredzējusi.

Plūdi, kas sekoja lielam sausumam, ir pastiprinājuši bažas par Ziemeļkorejas spēju pabarot savu tautu.

Pagājušajā gadsimta deviņdesmito gadu vidū Ziemeļkorejā badā nomira simtiem tūkstošiem cilvēku.

Tā kā valsts pati nespēj saražot pietiekami daudz pārtikas, tā spiesta paļauties uz starptautisko palīdzību.

Ziemeļkorejā no hroniska pārtikas trūkuma cieš divas trešdaļas valsts iedzīvotāju, liecina ANO pagājušajā mēnesī publiskots ziņojums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu