KNAB sūdzas TM par gauso krimināllietu iztiesāšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jūlijā nosūtījis Tieslietu ministrijai (TM) informatīvu vēstuli, norādot uz gauso krimināllietu iztiesāšanas ātrumu.

TM Krimināltiesu departamenta pārstāve Indra Gratkovska aģentūrai LETA apstiprināja, ka vēstule ir saņemta, taču uzsvēra, ka krimināllietu izskatīšanas ātrums ir vienīgi tiesu kompetencē, kuru ietekmē katras lietas sarežģītība un specifika.

Tāpēc nedz TM, nedz departaments nekādā veidā nevar tiesiski noteikt, cik ātram ir jābūt lietu izskatīšanas procesam.

LETA jau ziņoja, ka KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks pēc 12.jūlija Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēdes TM plānoja nosūtīt vēstuli ar tām lietām, kas tiesās nonāca jau pirms ilgāka laika, bet vai nu tām vēl nemaz nav nozīmēts izskatīšanas datums, vai arī tās tiek iztiesātas nesamērīgi ilgos termiņos.

Kā apstiprina KNAB šā gada pirmā pusgada darbības rezultāti, uz prokuratūru kriminālvajāšanas sākšanai birojs nosūtījis sešas krimināllietas pret 31 personu. Šajā laikā stājušies spēkā notiesājoši spriedumi septiņās KNAB izmeklētajās krimināllietās pret 13 personām, no kurām deviņas ir amatpersonas.

Savukārt no visām biroja izmeklētajām krimināllietām, kuras prokuratūra nodevusi tiesai līdz 2010.gadam, tiesu galīgie nolēmumi nav stājušies spēkā 25 krimināllietās pret 87 personām, liecina KNAB apkopotā informācija.

Pirmajos sešos mēnešos birojs uz 12 valstīm nosūtījis 17 krimināltiesiskās palīdzības lūgumus, bet valsts budžetā ieskaitīti finanšu līdzekļi 742 150 ASV dolāru (425 251 lata) apmērā, kuri ar tiesas lēmumu kriminālprocesā atzīti par noziedzīgi iegūtu mantu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu