Jau atkal incidents: ASV pārāk tuvu lidojušas lidmašīnas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jau atkal incidents lidostā, kur divas lidmašīnas nosēšanās laikā lidojušas pārāk tuvu viena otrai. Kā vēsta ārvalstu mediji, incidents noticis piektdien - neilgi pēc atgadījuma ar «US Airways» gaisa kuģiem.

Tiek ziņots, ka aviokompānijas «Delta» lidmašīna, kas bija ceļā no Fīniksas, piektdienas vakarā veica nosēšanos lidostā Detroitā, un tai pašā laikā nosēsties mēģinājusi arī neliela reģionālā lidmašīna.

Abas lidmašīnas šķīra divas jūdzes (3,21 kilometrs), lai gan standarta procedūra paredz, ka nepieciešamais attālums ir trīs jūdzes (4,82 kilometri).

Federālā aviācijas administrācijā skaidroja, ka abi piloti apjauta situāciju un sadursmes draudu nav bijis.

Jau ziņots, ka gaisa satiksmes kontrolieru kļūdas dēļ Vašingtonas Reigana nacionālajā lidostā pirms trim dienām gandrīz sadūrušās trīs pasažieru lidmašīnas.

Divas izlidojošas lidmašīnas no sadursmes ar ielidojošu reisa lidmašīnu šķīrušas tikai 12 sekundes.

Bīstamā situācija izveidojās, kad gaisa satiksmes kontrolieri slikto laikapstākļu dēļ nolēma mainīt lidaparātu pacelšanās un nolaišanās skrejceļu un virzienu, ziņo LETA.

Kad gaisa satiksmes kontroliere apjautusi savu kļūdu, viņa devusi rīkojumu ielidojošās lidmašīnas pilotam izdarīt strauju pagriezienu, lai izvairītos no pārējām divām lidmašīnām, vēsta «Washington Post».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu