NVO: Jūlijs Sīrijā bijis visasiņainākais mēnesis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jūlijs Sīrijā bijis asiņainākais mēnesis kopš pagājušā gada marta, kad sākās nemieri, un katru nedēļu valstī tika nogalināts aptuveni tūkstotis cilvēku, sestdien paziņoja cilvēktiesību aizsardzības organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Kopumā visas Sīrijas teritorijā jūlijā tika nogalināti 4239 cilvēki, aģentūrai AFP pavēstīja Londonā bāzētās SOHR direktors Rami Abdelrahmans.

Bojāgājušo vidū ir 3001 civilists, tostarp arī tie, kuri ķērušies pie ieročiem, un 1133 valdības spēku pārstāvji, kā arī 105 dezertieri.

Vardarbība Sīrijā pieņēmusies spēkā, sākoties kaujām galvaspilsētā Damaskā un valsts lielākajā pilsētā Halebā.

Kopumā kopš pagājušā gada marta Sīrijā gājuši bojā 21 053 cilvēki, tostarp 14 710 civilpersonas, arī tās, kas pievienojušās nemierniekiem, 5363 prezidentam Bašaram al Asadam lojālo spēku cīnītāji un 980 dezertieri.

Abdelrahmans piebilda, ka šajos skaitļos nav iekļauti tie varasiestāžu aizturētie, par kuru likteni nekas nav zināms. Tāpat nav uzskaitītas arī nogalinātās personas, kuru identitāti nav bijis iespējams noskaidrot.

Pateicoties grūtībām veikt Sīrijā bojāgājušo uzskaiti, ANO ir pārstājusi apkopot šādus statistikas datus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu