Leitim 35. vieta Londonas olimpisko spēļu 400 metru skrējienā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas skrējējs Jānis Leitis šodien Londonas olimpisko spēļu 400 metru distances priekšsacīkstēs ierindojās 35. vietā, nekvalificējoties pusfinālam.

Savā skrējienā Leitis finišēja piektajā vietā, distanci veicot 46,41 sekundē un par 0,53 sekundēm atpaliekot no sev un Vjačeslavam Kočerjaginam piederošā Latvijas rekorda.

Pusfinālam, kas notiks svētdien, kvalificējās katra skrējiena pirmo trīs vietu ieguvēji un vēl trīs labāko rezultātu īpašnieki. Kopumā pie ieskaitīta rezultāta tika 47 skrējēji.

Aizpagājušajā mēnesī notikušajā Eiropas čempionātā Leitim izdevās atkārtot Latvijas rekordu un izpildīt Londonas olimpisko spēļu normatīvu 400 metru distancē, kad savā pusfināla skrējienā Leitis finišēja pēc 45,88 sekundēm. 11 gadus vecais Kočerjaginam piederošais Latvijas rekords ir tieši 45,88 sekundes, bet Londonas Olimpiādes B normatīvs bija 45,90 sekundes.

Jāpiebilst, ka Londonas olimpiskajās spēlēs Leitis cerēja labot Latvijas rekordu.

Kā ziņots, Eiropas čempionātā Leitis startēja arī tāllēkšanā, kur arī pretendēja uz olimpiskā normatīva izpildīšanu, tomēr tas viņam neizdevās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu