Ikauniecei 9. vieta olimpiskajā debijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu septiņcīņniece Laura Ikauniece sestdienas vakarā Londonas olimpiskajās spēlēs nodrošināja devīto vietu, turklāt atkārtoja Latvijas rekordu.

20 gadus vecā Latvijas sportiste pēdējā disciplīnā - 800 metru skrējienā - sasniedza jaunu personisko rekordu, distanci veicot divās minūtēs un 12,13 sekundēs. Kopumā Ikauniece sakrāja 6414 punktus, tādejādi atkārtojot Latvijas rekordu, kas pieder Aigai Grabustei.

Pirms tam sestdien Ikauniece šķēpa mešanā labākajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 51,27 metri, bet tāllēkšanā viņa uzrādīja rezultātu - 6,13 metrus.

Jāpiebilst, ka pēc sacensību pirmās dienas, kurā notika 100 metru barjerskrējiens, augstlēkšana, lodes grūšana un 200 metru skrējiens, latviešu sportiste bija tikai 22. vietā.

Par olimpisko čempioni kļuva Lielbritānijas sportiste Džesika Enisa, kuras rēķinā bija 6955 punkti, sudraba medaļu ieguva vāciete Lilija Švarckofa, bet bronzas godalga tika krievietei Tatjanai Černovai.

Sākotnēji pēc 800 metru distances Švarckofa nesaņēma ieskaitītu rezultātu, bet Černovai tika piešķirts sudrabs, kamēr bronza pienācās Ludmilai Josipenko no Ukrainas. Tomēr vēlāk tiesneši pēc papildus izpētes secinājuši, ka vāciete skrējiena laikā tomēr nav pārkāpusi noteikumus, tāpēc viņas rezultāts tika ieskaitīts.

Atgādinām, ka otra Latvijas septiņcīņniece Grabuste piektdien pēc lodes grūšanas sacensībām savainojuma dēļ bija spiesta izstāties no sacensībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu