Policija attīra Atēnas no nelegālajiem imigrantiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Grieķijas policija sestdien paziņoja, ka pirms divām dienām uzsākusi operāciju, lai no Atēnu centra aizvāktu nelegālos imigrantus.

Imigranti tiek nosūtīti vai nu uz savu izcelsmes valsti, vai arī uz īpašām nometnēm Grieķijas ziemeļos.

Grieķija nelegālajiem imigrantiem kļuvusi par iecienītu tranzītvalsti ceļā uz pārējām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, taču padziļinoties valsts ekonomiskajai krīze, pieaug sociālā spriedze, un arvien biežāk nelikumīgie ieceļotāji tik pakļauti vardarbīgiem uzbrukumiem.

Šobrīd Grieķijā legāli uzturas aptuveni 800 000 imigrantu, bet nelegālo ieceļotāju skaits, kā tiek lēsts, sasniedz 350 000.

Trešdien policija paziņoja, ka robežsargu skaits uz robežas ar Turciju tiek trīskāršots līdz 1800 vīriem, lai apturētu iespējamo bēgļu pieplūdumu no Sīrijas.

Līdzīgu operāciju sadarbībā ar vairākām pašvaldībām Grieķijas Sabiedriskās kārtības un pilsoņu aizsardzības ministrija veica jau pirms mēneša.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu