Klaipēdā notiek starptautiska vēsturisko zvejas laivu parāde

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svinot Lietuvas vecākās pilsētas Klaipēdas 760.dzimšanas dienu un Jūras svētkus, piektdienas vakarā tur notikusi starptautiska vēsturisko zvejas laivu parāde, kurā piedalījās 13 vēsturiskās zvejas laivas no Lietuvas, Krievijas, Polijas, Somijas, Norvēģijas un Vācijas.

Šādu svētku dāvanu klaipēdiešiem sarūpējis Lietuvas Jūras muzejs sadarbībā ar sabiedrisko attiecību kompāniju «Klaipedos publika».

Iecere sarīkot šādu skati radusies Jūras muzeja direktorei Olgai Žalienei, viesojoties Kaļiņingradas Pasaules okeāna muzeja rīkotajā «Ūdens asamblejā», kurā klaipēdieši piedalījās ar savu rekonstruēto kuršu plakandibena burulaivu - kurēnu. Krievijas kolēģi ieinteresējās par šo laivu un lūdza lietuviešus palīdzēt tādu uzbūvēt arī viņiem.

Jūras svētku parādē piedalās gan tikko Kaļiņingradā tapušais kurēns, kas uz Klaipēdu veiksmīgi atburājis par Kuršu jomu, gan trīs viņa lietuviešu «brāļi», gan pavisam arhaiska airu laiva no Somijas, ko var uzskatīt par somu tautas epā «Kalevala» apdziedāto notikumu laikabiedri.

Sestdien vēsturiskās zvejas laivas līdz ar vēsturiskajām jahtām piedalīsies burulaivu regatē Kuršu jomā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu