Plāno nojaukt vairākas pašvaldībai piederošas būves Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes Īpašuma departaments ir sagatavojis lēmuma projektu par vairāku būvju Rīgā, Vecmīlgrāvja 5.līnijā 2, Grenču ielā 2A un Maskavas ielā 452A, nojaukšanu.

Vecmīlgrāvja 5.līnijā 2 atrodas iesākta un nepabeigta būve ar dzelzsbetona pamatiem. Būvju pamati atrodas avārijas stāvoklī, apdraudot trešo personu veselību un dzīvību. Izmantojot esošās konstrukcijas, būvi atjaunot nav iespējams, tāpēc nolemts, ka tā jādemontē.

Grenču iela 2A atrodas pieci šķūņi, siltumnīca, ateja, divas būves un pagrabs. Vairākas nelielas, pussabrukušas koka būdas ir avārijas stāvoklī - to nolietojums ir vismaz 90%, un tās turpmāk vairs nav izmantojamas.

Savukārt Maskavas iela 452A paredzēts nojaukt noliktavas ēku. Neapmierinošas lietusūdens novadīšanas sistēmas dēļ ēkas dzelzsbetona pamati pakļauti mitruma ietekmei, tāpēc to stāvoklis vērtējams kā neapmierinošs un bez nesošo konstrukciju renovācijas būve tālākai izmantošanai nav derīga.

Priekšlikumu nojaukt šīs būves pirmdien, 6.augustā, vērtēs Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti, bet gala lēmumu pieņems Rīgas domes sēdē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu