Negaisi pirmdien var nest lielus draudus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien mākoņu daudzums Latvijā samazināsies un, palaikam spīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +24..+29 grādiem.

Aizejošā nokrišņu zona priekšpusdienā vietām vēl nesīs lietu, vēlāk var veidoties atsevišķi negaisa mākoņi. Lielāka pērkona lietusgāžu varbūtība būs valsts rietumu daļā, vakarpusē arī centrālajos novados. Vēlā vakarā un naktī uz otrdienu pērkona negaiss iespējams daudzviet.

Saskaņā ar Eiropas Eksperimentālā vētru prognozēšanas centra analīzi ikviens negaiss, kam izdosies izveidoties, nesīs lielus draudus: iespējama krusa ar vairākus centimetrus lieliem graudiem, ļoti stiprs vējš ar brāzmām virs 25 metriem sekundē, kā arī nelieli virpuļviesuļi. Varbūtējie negaisa mākoņi nāks no dienvidrietumiem.

Pirmdien dominēs dienvidu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 8-13 metriem sekundē.

Rīgā saule mīsies ar mākoņiem, diena varētu paiet bez nokrišņiem, tomēr arī galvaspilsētā pastāv spēcīga pērkona negaisa risks, kas pieaugs vakarā un naktī uz otrdienu. Dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās sasniegs 12 metru sekundē, gaiss sakarsīs līdz +28 grādiem.

Pirmdienas rītā Latviju vēl šķērso siltā atmosfēras fronte, kas visvairāk nokrišņu atnesusi Kurzemei. No rietumiem pamazām tuvojas aukstā fronte, un siltajā gaisa masā pirms tās var veidoties atsevišķi postoši negaisa mākoņi, bet nākamajā diennaktī Latviju sasniegs plašākas nokrišņu zonas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu