«Volkswagen» pilnībā pārņem sporta auto ražotāju «Porsche»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Volkswagen» un «Porsche» Integrētās automobiļu grupas izveide, kā plānots, tika pabeigta 1.augustā. «Beidzot mēs esam atbrīvojuši ceļu mūsu kopīgajai gaišajai nākotnei! Vēl ciešāka sadarbība mums ļaus ievērojami nostiprināt «Volkswagen» un «Porsche» zīmolus, kā arī turpināt paplašināt koncerna produktu portfeli, iekļaujot tajā jaunus un fascinējošus transportlīdzekļus,» tā trešdien Volfsburgā teica akciju sabiedrības «Volkswagen» valdes priekšsēdētājs Prof. Dr. Martins Vinterkorns (Prof. Dr. Martin Winterkorn).

Sākot ar 2012.gada 1.augustu, akciju sabiedrības «Volkswagen» un «Porsche Automobil Holding SE» (Porsche SE) kopīgi izveidotās struktūras ietvaros, «Porsche SE» akciju sabiedrībā «Volkwagen» ieguldīja savas netieši turētās «Porsche AG» akcijas 50,1% apmērā. Līdz ar to «Volkswagen» caur holdinga kompāniju tagad pieder 100% «Porsche AG» akciju.

Atlīdzība naudā un akcijās 4,49 miljardu eiro apmērā pamatojas uz «Porsche AG» atlikušo akciju pašu kapitāla vērtību 3,88 miljardu eiro apmērā, kas noteikta 2009.gadā noslēgtajā Vispārējā līgumā un vairākos tā pielikumos. Tāpat «Porsche SE» saņems arī atlīdzību par dividenžu maksājumiem no tās netiešajām akcijām «Porsche AG», kuras tā būtu saņēmusi, kā arī pusi no patreizējās kopējās darbības neto vērtības paātrinātas integrācijas rezultātā, kas kopā ir aptuveni 320 miljoni eiro.

Paātrināta «Porsche AG» integrācija «Volkswagen» grupā ļaus ātrāk īstenot abu uzņēmumu kopīgo stratēģiju. «Unikālais sporta auto zīmols turpinās veiksmīgi attīstīties «Volkswagen» daudzzīmolu stratēģijas un veiksmīgās decentralizētās vadības struktūras ietvaros. Tāpat kā visi pārējie grupas zīmoli, arī «Porsche» saglabās savu identitāti un darbības neatkarību,» teica Vinterkorns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu