Vidējais dzīves līmenis Eiropā palēnām mazināsies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības dalībvalstis vienā brīdī būs spiestas pieņemt ļoti sāpīgus lēmumus, un palēnām vidējais dzīves līmenis Eiropā samazināsies, prognozē Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Mārtiņš Krieviņš.

«Turpināt uz parāda finansēt visu šo jauko dzīvi diemžēl vairs nebūs iespējams,» Krieviņš sacīja intervijā aģentūrai LETA.

Analizējot ekonomiskos procesus pasaulē, viņš prognozē, ka ir sagaidāmas nākamās pasaules mēroga krīzes un analīze liecina, ka dažāda veida krīzes nākotnē atkārtosies ar biežāku cikliskumu, nekā ir pieredzēts līdz šim. Turklāt, neskatoties uz to, ka Latvija ar dažādiem līdzekļiem ir spējusi atkal nostāties uz attīstības ceļa, pasaulē pārmaiņas vēl nav beigušās.

Kā piemēru viņās min ASV tirgus sakāpināto reakciju uz dažādām ziņām par kompānijām Eiropā, vai, piemēram, izaugsmes palēnināšanos Ķīnā.

«Es domāju, ka svarīgākais darāmais septiņos gados ir dot skaidru signālu ikvienam sabiedrības loceklim, ka ir jāpārstāj gaidīt visu no valsts - ir jāstrādā un jāuzņemas iniciatīva, tāpat ir jābūt atbildīgam un jāinvestē savā izglītībā un veselībā,» sacīja Krieviņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu