Koku tērpu modes skates žūrijas favorīts – kleita «Ķiplociņš»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

4. augustā – saulainā sestdienā – Vērmanes dārzā tika atklāta Latvijas pirmā koku tērpu modes skate. 7 Latvijas mākslinieki atklāja, kāda ir viņu radītajos koku tērpos ievītā doma, bet pēc tam sekoja žūrijas vērtējums. Apkopojot žūrijas locekļu teikto, pagaidām koku tērpu modes skates līderos izvirzījies tērps ar nosaukumu «Ķiplociņš» (autors – Deneze.lv). Tomēr tas var mainīties, jo vēl līdz 4. septembrim ikviens mājas lapā www.esAugu.lv var nobalsot par sev mīļāko koka tērpu, portālu «Apollo» informēja «Divi gani – sabiedriskās attiecības».

Vērmanes dārzā tika atklāti 7 koku tērpi: «Dvēselīte», «Ķiplociņš», «Jautrais spēkavīrs», «Ļausim bērniem uzziedēt!», «Es augu un esmu laimīgs!», «Pēk-pēk dancis» un «Ligzdā». Pēc nelielas katra autora prezentācijas, žūrija apdomājās, lai izteiktu savas domas par koku tērpu modes skatē ieraudzīto.

Natālija Jansone (dizainere) īpaši izcēla koku tērpus «Ķiplociņš», «Pēk-pēk dancis» (autors – Sigita Brūvere) un «Dvēselīte» (autors – Dace Šīmane-Kalnozola), kas atsaucot atmiņā kādu stāstu. Reiz esot bijis mazulis, kuram bijis bail piedzimt. Viņam paskaidroja, ka baidīties nevajag, jo viņam blakus būs eņģelis – viņa māmiņa. Tieši šī doma par pasargāšanu no it visa ietverta «Dvēselītē» Māras krusta veidā.

Santa Didžus (aktrise) atzīmēja, cik neizsakāmi svarīgs ir stāsts par tērpu. Tieši īpašā stāsta dēļ izceļami koku tērpi «Ligzdā» (autors – Krinlie), «Dvēselīte» un «Ķiplociņš». Izrādās, ka aktrises ģimenes vecvecmāmiņa aktrise Elizabete Piebalga-Bikšus nodzīvoja vairāk nekā 90 gadu, ļoti iespējams, pateicoties tam, ka katru rītu tukšā dūšā apēda vienu ķiploka daiviņu. Tērps «Ligzdā» savukārt palīdz saprast, ka ne jau tikai māmiņa un tētis ir bērna pasaule vien – visa apkārtējā sabiedrība un vide arī.

Inese Apse-Apsīte (Latvijas zīmolu radītāja) uzmanību vērsa tērpam «Ļausim bērniem uzziedēt!» (autors – Petra.lv): «Bērniem viss ir dots. Viņiem tikai mazliet jāpiepalīdz, lai talanti, prasmes un unikālā personība spētu izpausties.» Šo tērpu kā savu favorītu nosauca arī Sandra un Gatis Kokini («Lattelecom» padomes priekšsēdētājs). Pēc viņa domām, tieši tādai jābūt kleitai – greznai un neiedomājami skaistai. Viņš arī atzīmēja tērpu «Es augu un esmu laimīgs» (autors – Sniedze Ozola) – lūk, tas esot īsta rakara tērps. Izdevies arī «Ķiplociņš», jo izcili atrasts nepieciešamais lillā tonis un lieliski izveidota ķiploka daiviņu, turklāt katrā bērnā ir kāds pipariņš, asumiņš – šo īpašību taču varētu saukt arī par ķiplociņu. Sandra Kokina vēl papildināja, ka bērni taču it kā neko nedara, tomēr tieši viņi ir tie, kas iepriecina vairāk nekā jebkurš cits, pat ne tas, kurš it kā dara daudz – strādā, ražo, vada vai kādu māca.

Liene Cipule (Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre) favorītu pulkam pievienoja arī tērpu «Jautrais spēkavīrs» (autors – Agnese Meistare): «Šajā tērpā attēlotā ozollapa vistiešāk simbolizē to, ko novēlam katram tikko dzimušam mazulim – «Audz liels, stiprs un vesels!»».

Noslēdzot koku tērpu modes skates atklāšanu, projekta esAugu.lv vadītāja Laura Zvirbule atzina, ka šodien, ienākot Vērmanes dārzā, likās, ka koki smaida un smaida arī cilvēki. Atklāšanas vadītāji Evita Zālīte un Andris Gross: «Šāda ideja noteikti jāturpina. Iespējams, šos tērpus varam uzģērbt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas kokiem – lai arī tiem bērniem, kam jābūt slimnīcā, ir iemesls pasmaidīt.»

www.esAugu.lv ir portāls, kas tapis sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu endokrinologiem, lai skaidrotu bērnu attīstības un augšanas nianses. Vairums Latvijas slimnīcu pievienojušās portāla aicinājuma vecākiem atgādināt, ka ir rūpīgi jāseko līdzi savu bērnu augšanas rādītājiem. Jo ātrāk atklātas novirzes, jo lielākas izredzes novērst turpmākas veselības problēmas.

Koku tērpus Vērmanes dārzā iespējams apskatīt līdz Rīgas svētkiem, kā arī www.esAugu.lv, kur līdz 4. septembrim notiks balsojums, lai noteiktu, kuri 3 tērpi atzīti par vislabākajiem.

Koku tērpu modes skati rīko Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, www.esAugu.lv un sabiedrisko attiecību kompānija «Divi gani». Finansiāli projektu atbalsta farmācijas kompānija «Merck Serono».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu