Uzsāks darbu pie rotaļu laukuma izveides Tosmarē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā starp Liepājas pilsētas pašvaldību, SIA «Komunālā pārvalde» un firmu «MK Dizains» tika noslēgts līgums par bērnu rotaļu laukuma izveidi Tosmarē, Sila ielā 5. Finansējums bērna rotaļu laukumam saņemts no Helsingborgas (Liepājas sadraudzības pilsēta Zviedrijā) Lūcijas fonda, portālu «Apollo» informēja Evita Enģele, sabiedrisko attiecību speciāliste.

Iepirkumā par tiesībām izveidot bērnu rotaļu laukumu Sila ielā 5 uzvarēja firma «MK Dizains» (piedāvātā līgumcena 8061, 63), kuri veidoja bērnu rotaļu laukumu arīVentspils ielas parkā. Plānots, ka rotaļu laukums Sila ielā 5 tiks pabeigts līdz augusta beigām. Laukumā tiks uzstādīts smilšu kaste ar papildus rotaļu elementiem, atsperu šūpoles, divvietīgās šūpoles, karuselis, rotaļu komplekss, četri soliņi ar atzveltnēm un atkritumu tvertnes.

Tuvākajā laikā tiks izsludināts iepirkums arī divu ielu vingrošanas laukumu izveidei Liepājā. Viens no laukumiem atradīsies blakus bērnu rotaļu laukumam Lāčplēša dārzā Karostā, bet otrs - DR rajonā blakus veloceliņam. Arī šos laukumus izveidos no Lūcijas fonda piešķirtajiem līdzekļiem.

Liepājas pašvaldībai sadraudzība ar Zviedrijas Lūcijas fondu ilgst jau no 2002. gada. Par Lūcijas fonda piešķirtajiem līdzekļiem sniegts atbalsts dažādām nevalstiskajām organizācijām, pirmskolas izglītības iestādēm, skolām u.c. Piemēram, biedrībai «Interešu centrs «Pēcskola»» - būvniecības materiālu iegādei, mākslinieciskās jaunrades centram «Vaduguns» - stacionārai mūzikas aparatūras iegādei deju nodarbībām, biedrībai «Mārtiņmāja» - bērnu gultiņu iegādei, jauno māmiņu dzīvokļu labiekārtošanai, mini virtuvju ierīkošanai, savukārt pirmsskolas izglītības iestādei «Stārķis» - sporta inventāra iegādei ārstnieciskajai vingrošanai bērniem ar valodas attīstības traucējumiem, kā arī daudziem citiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu