Aicina piešķirt Barona ielai tirdzniecības ielas statusu un ierobežot satiksmi nedēļas nogalēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Partijas «Vienotība» Rīgas domes deputāti atbalsta Rīgas pilsētas uzņēmēju vēlmi Krišjāņa Barona ielu Rīgā nodēvēt par Garāko tirdzniecības ielu Baltijā un aicina domes vadību piešķirt šai ielai oficiālu tirdzniecības ielas statusu, aģentūru LETA informēja deputātu referente Ieva Graudiņa-Šutko.

Domnieks Olafs Pulks (V) esot sazinājies ar uzņēmēju Zulfukaru Tosunu, kurš pārstāv Barona ielas uzņēmēju intereses, un noskaidrojis, ka uzņēmēju vienīgais lūgums Rīgas domei ir atbalsts šīs idejas popularizēšanai, tomēr Rīgas Tūrisma attīstības birojā (RTAB), kura uzdevums ir veicināt Rīgas popularitāti, uzņēmēju pārstāvim atbalsts neesot sniegts.

Lai veicinātu gan tūristu, gan rīdzinieku interesi par Garāko tirdzniecības ielu Baltijā, Pulks rosinās noteikt, ka Barona ielu varētu noteikt par gājēju ielu sestdienās un svētdienās, kad satiksmes plūsma ir mazāk intensīva. Tramvaju kustība netiktu ierobežota, jo tas veicinātu pārvietošanos gan visas Barona ielas garumā, gan tiktu izmantots, lai varētu apmeklēt Mežaparku.

Deputāts uzskata, ka Barona ielu šķērsojošās ielās transporta kustība arī nedēļas nogalēs tiktu saglabāta un kārtību šajos krustojumos regulētu luksofors. «Šāda projekta īstenošana neprasītu daudz naudas, bet veicinātu uzņēmējdarbību, piesaistītu tūristus, neradītu milzu problēmas iedzīvotājiem, kā arī veicinātu Rīgas popularitāti. Vajag tikai gribēt,» norādīja Pulks.

Opozīcijas deputātus vairs neizbrīnot tas, ka Rīgas domes vadība izmantojot katru izdevību iztērēt pašvaldības naudu, jo regulāri tiek prasīts finansējums 39 320 latu apmērā tikai izpētes veikšanai, neraugoties uz to, ka uzņēmēji nemaz neprasa slēgt satiksmi Barona ielā.

Kā ziņots, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā 1.augustā nolemts piešķirt 39 320 latu, lai pētītu Tērbatas, Barona un Vaļņu ielas attīstības koncepcijas - Tērbatas ielu varētu veidot kā ielu ar prioritāti gājējiem, Vaļņu ielu kā iepirkšanās ielu, bet Barona ielu - kā garāko tirdzniecības ielu Baltijā. Finansējums esot nepieciešami izpētei, kā katru no šiem projektiem būtu iespējams realizēt, un par šo finansējumu paredzēts izstrādāt visu triju projektu tehniski ekonomisko pamatojumu un vizualizācijas, lai lemtu, kuru projektu virzīt tālāk.

Pulks jau iepriekš paudis neizpratni, kas gan šajā jomā vēl būtu jāpēta - pērn par 19 110 latiem jau ir veikta izpēte par satiksmes organizāciju Tērbatas ielā, Vaļņu ielā jau tagad gājējiem ir prioritāte, savukārt, lai noteiktu tirdzniecības vai iepirkšanās ielas statusu Barona ielā, īpaša izpēte nav nepieciešama, jo šis statuss nav saistīts ar satiksmes organizācijas izmaiņām.

«Vienotības» Rīgas domes deputāti uzskata, ka gājēju ielas izveidošana Tērbatas ielā nebūtu lietderīga, tādēļ Tērbatas ielā nevajadzētu slēgt satiksmes kustību, jo tas būtiski ietekmēs apkārtējo ielu satiksmes plūsmu, kā arī sarežģīs iedzīvotāju nokļūšanu savās mājās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu